Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε πόλεις των ΗΠΑ σήμερα, Σάββατο, για να εναντιωθούν στην εκτέλεση του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί και στην απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να σταλούν επιπλέον 3.000 αμερικανοί στρατιώτες στη Μέση Ανατολή.

“Καμια δικαιοσύνη, καμιά ειρήνη. Οι ΗΠΑ έξω από τη Μέση Ανατολή” (No justice, no peace. U.S. out of the Middle East) φώναξαν περίπου 200 διαδηλωτές έξω από το Trump Tower στο Σικάγο κρατώντας πανό που έγραφαν “Σταματήστε να βομβαρδίζετε το Ιράκ” και “Τα αμερικανικά στρατεύματα έξω από το Ιράκ”.

Πάνω από 70 κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν από τον αντιπολεμικό συνασπισμό Act Now to Stop War and End Racism (Δράση Τώρα για τον Τερματισμό του Πολέμου και του Ρατσισμού – ANSWER) σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις. Ζητούν την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ και τον τερματισμό -πριν καν αρχίσει- του διαφαινόμενου πολέμου με το Ιράν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του συνασπισμού, Walter Smolarek. Ο ίδιος είπε πως 500 άνθρωποι πήραν μέρος σε διαδήλωση στη Φιλαδέλφεια, ενώ διαδηλώσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη έξω από το Λευκό Οίκο και στην Times Square της Νέας Υόρκης.

Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο, κοντά στην Πύλη του Βραδενβουργου.

*Με πληροφορίες από usatoday

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια