Όπως μεταδίδει ο Κρίστιαν Μαυρής από την Ιταλία για την ΕΡΤ:

Οι ομοφυλόφιλοι έχουν το δικαίωμα να είναι σε μία οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού και έχουν δικαίωμα σε μια οικογένεια. Κανείς δεν θα ‘πρεπε να εκδιωχθεί ή να δυστυχήσει γι’ αυτό. Εκείνο που πρέπει να δημιουργήσουμε είναι ένας νόμος για πολιτικές ενώσεις (σύμφωνο συμβίωσης). Με αυτό τον τρόπο θα καλύπτονται νομικά. Πάλεψα γι’ αυτό”.

Αυτά είπε ο Ποντίφικας Φραγκίσκος σήμερα κατά την διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ στα πλαίσια της Εορτής της Ρώμης. Τα λόγια αυτά απευθύνονται σε όλο τον κόσμο και έρχονται ύστερα από χρόνια συζήτησης και ενστάσεων επί του θέματος μέσα στο ίδιο το Βατικανό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια