Στις 19 Δεκεμβρίου του 2020, το Ισραήλ υπήρξε μια από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησε να εμβολιάζει τον πληθυσμό της κατά του νέου κορωνοϊού στοχεύοντας να επιτύχει ταχύτερα από όλους την συλλογική ανοσία. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου, υπάρχει πιθανότητα η χώρα να έχει εμβολιάσει με την πρώτη δόση τουλάχιστον 5 από τα 9 εκατομμύρια των κατοίκων της.

Σύμφωνα με το Our World In Data, το Ισραήλ είναι μακράν η πρώτη χώρα όσον αφορά τον ρυθμό εμβολιασμού, έχοντας χορηγήσει την πρώτη δόση σε πάνω από το 21% του πληθυσμού.

Την ίδια ώρα που το Ισραήλ επευφημείται για το «success story» του, όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, σιωπή κυριαρχεί για την χρήση της πανδημίας «ως όπλου» κατά της Παλαιστίνης. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που το Ισραήλ θα αποκόψει την Παλαιστίνη από βασικά αγαθά και θα χρησιμοποιήσει τις ελλείψεις για να στραγγαλίσει την οποία αντίσταση στην περιοχή. Αυτή τη φορά είναι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και τα πολύ σημαντικά πια λιγοστά νοσοκομεία

Όχι εμβόλια, μόνο βόμβες

Και ενώ η Παλαιστίνη, μετρά ήδη 1,629 νεκρούς, η χώρα φαίνεται ανήμπορη να αντιμετωπίσει τον ιό, κυρίως λόγω της ισραηλινής κατοχής.
Οι Ισραηλινοί δεν διστάζουν να καθυστερούν την παράδοση των εμβολίων στα κατεχόμενα, να κατάσχουν απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό υλικό και εξοπλισμό, να αποκλείουν τους Παλαιστίνιους από τα δωρεάν τεστ ανίχνευσης του ιού, αλλά και να βομβαρδίζουν τα λιγοστά νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα της περιοχής.

Με πρόσχημα την Χαμάς, από τις 22 Δεκεμβρίου ως τις 4 Ιανουάριου το Ισραήλ-και ενώ εμβολίαζε τον πληθυσμό του, ανάμεσά τους και του Ισραηλινούς εποίκους της Δυτικής Όχθης – βομβάρδισε τρεις φορές υγειονομικά κέντρα και νοσοκομεία στην Δυτική Όχθη και την Ραμάλα.
Στην πρώτη επίθεση, στις 26 Δεκεμβρίου, ένα νοσοκομείο για παιδιά και ένα κέντρο για άτομα με αναπηρία καταστράφηκαν ενώ τραυματίστηκαν μια έγκυος και ένα παιδί, ενώ στην δεύτερη, στις 4 Ιανουαρίου, ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν επίθεση με δακρυγόνα και πυροβολισμούς σε νοσοκομείο, όπου περιθάλπονται και ασθενείς με κορωνοϊό.

Φαίνεται λοιπόν πως το Ισραήλ εγκληματεί για μια ακόμη φορά κατά του παλαιστινιακού λαού, που αφημένος στην μοίρα του στραγγαλίζεται από την κατοχή και τώρα την πανδημία.

Υπολογίζεται ότι τα πρώτα εμβόλια θα φτάσουν στην Δυτική Όχθη τον Μάρτιο… (!)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια