Ο Λάμπρος Γούλας είχε βασανιστεί από την ΕΛ.ΑΣ στις 7 Νοεμβρίου από δυνάμεις των ΜΑΤ, την ίδια ημέρα που αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει το Καφενείο στην πλατεία Εξαρχείων.  Για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης, ο Ρουβίκωνας, του οποίου είναι μέλος διοργανώνει το Σάββατο γλέντι αλληλεγγύης στο Κ*ΒΟΞ.

Το κάλεσμα για την εκδήλωση

Παραδοσιακό γλέντι για δικαστικά έξοδα του συντρόφου Λ.Γ.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Κ*ΒΟΞ (Θεμιστοκλέους & Αραχώβης, Πλ. Εξαρχείων)

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, μετά από απόπειρα εισβολής στο καφενείο, στην πλατεία Εξαρχείων, από άντρες των ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ, συλλαμβάνεται το μέλος της συλλογικότητάς μας, Λάμπρος Γούλας.

Ο σύντροφός μας είχε βρεθεί μαζί με κατοίκους της περιοχής και ανθρώπους του κινήματος έξω από το καφενείο, σε ένδειξη αλληλεγγύης σε όσους βρίσκονταν εγκλωβισμένοι εντός του καφενείου, οι οποίοι εκείνη την ώρα βίωναν μια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ που θύμιζε κάτι από χούντα.

Ξαφνικά, τη στιγμή που αποχωρούσαν τα ΜΑΤ, χωρίς να υπάρχει λόγος, εξαπολύουν μια άκρως βίαιη επίθεση προς τον συγκεντρωμένο κόσμο. Συλλαμβάνουν εντελώς αναίτια και ξυλοφορτώνουν τον Λάμπρο και στη συνέχεια τον οδηγούν στην οδό Μπουμπουλίνας, όπου συνεχίζουν να τον χτυπούν, ενώ ταυτόχρονα τον βασανίζουν.

Ο Λάμπρος, όντας στην πρώτη γραμμή των αγώνων για πάνω από μια δεκαετία, στάθηκε αλληλέγγυος, όπως οφείλει να κάνει ο καθένας μας.

* Η δίκη του συντρόφου μας αναβλήθηκε επ’ αόριστον λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Το event στο facebook

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια