Με τις δηλώσεις του ακύρωσε την επίσημη γραμμή

Την παραίτησή του από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού υπέβαλε ο Αντιναύαρχος, Αλέξανδρος Διακόπουλος κι έκανε δεκτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου.

Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα».

Σε σχετικό ρεπορτάζ η ιστοσελίδα tvxs, αναφέρει ότι τις τελευταίες δηλώσεις του Αλέξανδρου Διακόπουλου διαδέχτηκαν πιεστικές εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό για την αποπομπή του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας κι αν όχι απαραιτήτως άμεσα και εν θερμώ, σίγουρα πριν η κυβέρνηση μπει στην τελική ευθεία του διαλόγου με την Τουρκία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο Μαξίμου υπήρξε οργή για το γεγονός ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας «άδειασε» την κυβέρνηση και ακύρωσε την επίσημη γραμμή της σε μια συγκυρία πολύ κρίσιμων εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι εντός ΝΔ που χρεώνουν στον – εκ των ενόπλων δυνάμεων προερχόμενο – Αλέξανδρο Διακόπουλο «αδυναμία κατανόησης βασικών αρχών της πολιτικής και της διπλωματίας».

«Ας μην κοροϊδευόμαστε» δήλωσε χθες ο Αντιναύαρχος, «το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, εφόσον έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει έμπρακτη αμφισβήτηση».

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, Αντιναύαρχος ε.α. και σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το «επιτελικό» κράτος της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος είναι απλός: είπε την αλήθεια και αποκάλυψε τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη για τις δήθεν «ανύπαρκτες έρευνες» του Oruc Reis.

Μια αλήθεια που ανατρέπει την κουτοπόνηρη κυβερνητική προπαγάνδα, η οποία συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της για την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης για πολλοστή φορά, ακόμα και σε πολύ κρίσιμα εθνικά θέματα, πορεύεται με φτηνούς επικοινωνιακούς όρους, μήπως και περισώσει το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια