Ένα προσωπικό στοίχημα που είχαν βάλει στη διάρκεια των γιορτών φαίνεται πως οδήγησε σε υπερβολικές δαπάνες τις εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Αττικής. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βγήκε κονδύλι 12.000 ευρώ για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ενώ στην Περιφέρεια Αττικής ξοδεύτηκαν 10.800 ευρώ.

Η εκδήλωση στην Περιφέρεια Αττικής ήταν βέβαια εξαιρετική και οι εργαζόμενοι διασκέδασαν με την ψυχή τους, ενώ οι πίτες, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ήταν χορταστικές. Το ίδιο αναμενόταν να συμβεί και στην εκδήλωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση έσπευσε για ακόμη μία φορά να δείξει το πραγματικό της (μίζερο) πρόσωπο, να κατηγορήσει τη ΝΔ για σπατάλες και να επιτεθεί στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, αλλά και στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη. Το ίδιο άλλωστε είχε κάνει κι όταν ανακοινώθηκε ότι ο κ. Περιφερειάρχης έδωσε 20.000 ευρώ για έπιπλα, ώστε να κάνει πιο άνετο και κομψό το γραφείο του.

Για ακόμη μία φορά, ωστόσο, οι καταγγελίες πέφτουν στο κενό, καθώς έρχεται στο φως της δημοσιότητας ο πραγματικός λόγος που οδήγησε τους κ.κ. Βορίδη και Πατούλη στο να δώσουν αυτά τα χρήματα του Δημοσίου για την κοπή της πίτας.

Άνθρωποι από το στενό τους περιβάλλον αναφέρουν πως Βορίδης και Πατούλης είχαν συνάντηση στη διάρκεια των γιορτών, στη διάρκεια της οποίας είχαν πιει κάτι παραπάνω και έβαλαν στοίχημα για το ποιος θα διοργανώσει την πιο ακριβή γιορτή κοπής της πίτας, ώστε να χαρούν οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα, προϋπόθεση για τον νικητή ήταν όχι απλώς να δώσει τα χρήματα, αλλά και να μην πάρει κανείς είδηση. Να μη γραφτεί τίποτα στα ΜΜΕ. Όχι φυσικά σε αυτά που ελέγχει η Νέα Δημοκρατία (αυτό είναι εύκολο), αλλά ούτε καν σε αυτά (τα έστω λίγα) που την αντιπολιτεύονται.

Η Διαύγεια (που και ο υπουργός και ο κ. Πατούλης θεωρούν πως είναι άχρηστη) τελικά πρόδωσε πρώτο τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος διοργάνωσε την ακριβότερη «κοπή τη πίτα», αλλά έχασε το στοίχημα γιατί τον κατάλαβαν αμέσως. Ο Πατούλης άντεξε επικοινωνιακά λίγες ώρες παραπάνω, αν και «υπότροπος» από τη στιγμή που τον είχαν καταγγείλει ξανά πριν από λίγο διάστημα για αλόγιστες δαπάνες. Συνεπώς, θα απολαύσει σύντομα το έπαθλό του που, όπως μαθαίνουμε, είναι ένα εισιτήριο για την κινηματογραφική πρεμιέρα της νέας ταινίας του αγαπημένου του καλλιτέχνη, Μάρκου Σεφερλή, με τίτλο «Χαλβάη 5-0».

Ο δε κ. Βορίδης δεν θα πληρώσει απλώς το στοίχημα, αλλά δεσμεύθηκε πως θα ακυρώσει το κονδύλι και θα καλύψει ο ίδιος τα έξοδα της εκδήλωσης. Ούτε που του πέρασε από το μυαλό να προσφέρει τα χρήματα για κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό και να κάνει μια πιο low cost εκδήλωση. Δεν είναι κανάς μίζερος. Είναι κιμπάρης…

*Η Σαλαμάνδρα στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια