Παρέμβαση στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 επί της οδού Αγγελάκη, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Συντονισμού Αντικατασταλτικών Δράσεων, διαβάζοντας κείμενο κατά της αστυνομικής καταστολής και της εκκένωσης καταλήψεων στο στούντιο του 102 FM της ΕΡΤ3

Φεύγοντας πέταξαν και τρικάκια και έγραψαν συνθήματα με σπρέι υπέρ του Κώστα Σακκά που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 16/12.

Κατά την παρέμβαση, συνελήφθη ένα άτομο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία πλημμεληματικού χαρακτήρα. Για το ίδιο περιστατικό η αστυνομία προέβη σε άλλες τέσσερις προσαγωγές υπόπτων που αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι μεμπτό εναντίον τους.

Tο κείμενο της παρέμβασης:

Όσο υπάρχει δράση, θα υπάρχει και αντίδραση

Η ανάγκη του κράτους να στοχοποίησει, να καταστείλει, να απαλαχθεί από οποιονδήποτε αντιστέκεται εντείνεται όσο ο κόσμος του αγώνα συνεχίζει να μάχεται. Η επάνοδος της συντηρητικής παράταξης, στη διαχείριση της κρατικής εξουσίας, συνδυάστηκε τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, με την αλλαγή του προσωπείου της καταστολής. Έτσι, επέρχεται η άμεση επιβολή του δόγματος ‘νόμος και τάξη’, με θεαματικούς όρους, προς ικανοποίηση της ακόρεστης βουλιμίας εκείνης της μερίδας του εκλογικού σώματος που αποζητά την ‘κάθαρση’.

Στην ‘πραγματικότητα’, όμως, ίδια είναι η καταστολή δεξιά και αριστερή

Σταθερά της συνιστά η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του κοινωνικού πλέγματος, μέσα από τον ολοκληρωτικό έλεγχο. Το εξουσιαστικό οικοδόμημα προσπαθεί να επιβληθεί με κάθε δυνατό τρόπο σε όσους προκαλούν την παντοδυναμία του, πασχίζει ώστε να μη ραγίσει η κανονικότητα του. Σε αυτή τη συνθήκη γενικευμένης έντασης, το κράτος αναδιπλώνεται, τα ένστολα καθίκια αναβαθμίζονται, επανασυστήνονται νέες μπατσοομάδες (ΔΡΑΣΗ, Μαύροι Πάνθηρες), όσο ο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ δίνει εντολές ωμής βίας. Από το πλαίσιο, δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι πιο πιστοί ακόλουθοι του, τα ΜΜΕ, που με τη σειρά τους στήνουν τηλεδίκες, που θα ζήλευαν και οι χειρότεροι δικαστές-δυνάστες αυτού του κόσμου. Παράλληλα, σύντροφοι/ισσες βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής (μέσα από απαγωγές, ανακρίσεις ή παρακολουθήσεις), κατειλημμένοι χώροι εκκενώνονται, αγωνιστές συλλαμβάνονται και κατηγορούνται για ένταξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Είναι προφανές πως δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τον εχθρό και τα τσιράκια του. Τίποτα δε μας εκπλήσσει, κανένα τελεσίγραφο δε μας αγγίζει. Ο αγώνας είναι διαρκής και δε χωρά σε ημερομηνίες. Για αυτό και μέχρι να δούμε τα συντρίμμια και του τελευταίου οχυρού της εξουσίας, τις στάχτες των συμβόλων της κυριαρχίας, τις απαντήσεις μας θα τις δίνουμε με κάθε τρόπο εκεί όπου ανήκουμε: Στους δρόμους…

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ

ΑΝΘΙΖΕΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Κ. ΣΑΚΚΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 16/12

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Συντονισμού Αντικατασταλτικών Δράσεων

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια