Παρέμβαση με τρικάκια και συνθήματα υπέρ των καταλήψεων όπως αυτή της Βανκούβερ Απαρτμαν που εκκενώθηκε πρόσφατα πραγματοποιήθηκε έξω από το σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με  την Εφημερίδα των Συντακτών, μια ομάδα αρκετών ατόμων στις 2.30 το μεσημέρι, που κινούνταν με τα πόδια στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στην Καλλιθέα, όταν έφτασαν έξω από την κατοικία του, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα υπέρ των καταλήψεων και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Δεν έχει γίνει καμία προσαγωγή για το περιστατικό, ενώ επίσης σε τοίχους κοντά στο σημείο γράφτηκαν συνθήματα.

*Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη παρέμβαση αλληλεγγύης σε καταλήψεις

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια