Ομάδα νεαρών σύμφωνα με πληροφορίες εισέβαλε το απόγευμα της Τετάρτης στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη.  Αφού έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, στη συνέχεια αποχώρησαν.

Την ευθύνη της παρέμβασης ανέλαβε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας με ανάρτηση της στο site της όπου γίνεται σαφές από το κείμενο ότι η παρέμβαση έγινε για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Όπως επισημαίνουν, όποια αντίληψη κι αν έχει καθένας/μια στην κοινωνική βάση γενικά για το φαινόμενο της μετανάστευσης και της προσφυγιάς στις ειδικές και παρούσες συνθήκες ο πραγματικός κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε όλοι/ες, ντόπιοι/ες και μετανάστες είναι η τεράστια κρίση που έχει ήδη πέσει πάνω μας. Μια κρίση που υπερβαίνει κατά πολύ το τυχαίο φαινόμενο της πανδημίας και που ο στόχος κράτους και κεφαλαίου είναι να την φορτώσει εξ ολοκλήρου σε εμάς. Είμαστε ήδη μια δεκαετία μνημονίων με την πλάτη στον τοίχο και τώρα δεχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις.

Σημειώνουν επίσης όπως στην Λέσβο το πραγματικό κοινό συμφέρον ντόπιων και μεταναστών είναι να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να πάψει το νησί να είναι τιμωρητική αποικία, έτσι και μέσα στην τεράστια κρίση αυτό που πρέπει να αναζητάμε είναι οι συμμαχίες, η ενότητα της κοινωνικής βάσης και το μέτωπό της ενάντια στον κοινό εχθρό.

Δεν έχουμε αυταπάτες, αναφέρουν σε άλλο σημείο, απέναντι στην περιπλοκότητα τέτοιων φαινομένων, ούτε υπεραπλουστεύουμε. Αλλά δεν θέλει και κάποια ιδιαίτερη ανάλυση το προφανές: Οι κυρίαρχοι θέλουν να στρέψουν φτωχούς ενάντια σε φτωχότερους. Και ζητούν να κλείσει το αίσχος του Καρά Τεπέ.

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια