Παρέμβαση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Σταθμό Λαρίσης πραγματοποίησαν χτες το βράδυ οργανώσεις της κομμουνιστικής Αριστεράς, κρεμώντας πανό και σβήνοντας φασιστικά συνθήματα. Όπως υπογραμμίζουν η κίνηση είχε συμβολικό χαρακτήρα με σκοπό να εκφράσει «το κοινό αίσθημα οργής που υπάρχει στους εργαζόμενους και την νεολαία για την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής».

«Μπορεί η Χρυσή Αυγή να έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από το αντιφασιστικό κίνημα, να είναι συρρικνωμένη, διασπασμένη, παρόλα αυτά ο εθνικισμός και ο φασισμός αναπνέουν μέσα στο κλίμα του σωβινισμού και της πολεμοκαπηλείας, που προωθεί η κυβέρνηση και το αστικό κατεστημένο», σημειώνουν και προσθέτουν πως «η προκλητική πρόταση της Εισαγγελέως αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα και προοιωνίζει επιχείρηση από το «βαθύ κράτος» για το ξέπλυμα της νεοναζί συμμορίας της Χρυσής Αυγής και των φασιστικών ομάδων.»

«Εμείς τους λέμε πως είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως κάτι τέτοιο θα περάσει . Τα εγκλήματα των Ναζί δεν θα μείνουν ατιμώρητα . Το μαζικό κίνημα των εργαζομένων του λαού και της νεολαίας πρέπει να τσακίσει τον φασισμό εντός και εκτός δικαστηρίου και να οδηγήσει στη φυλακή τους νεοναζί της εγκληματικής ΧΑ», διαμηνύουν και τονίζουν πως χρωστούν την αγωνιστική στάση τους στον Παύλο, στον Σαχζάτ, τον Πετρίτ, τον Ζακ . Αλλά και στα προσφυγόπουλα που πνίγονται κάθε μέρα στο αιγαίο και τους Ινδούς εργάτες γης που τα αφεντικά τους ,τους πυροβολούν γιατί διεκδικούν τα αυτονόητα αλλά την βγάζουν λάδι .

«Γιατί ο δικός μας κόσμος , της ελευθερίας , της αλληλεγγύης , της ισότητας και της αδελφοσύνης των λαών δεν χωράει τα τσιράκια του κεφαλαίου και του σύγχρονου σκοταδισμού», καταλήγει η ανακοίνωση των οργανώσεων της Κομμουνιστικής Αριστερά. Κλείνοντας, καλούν επίσης τον κόσμο στη Διεθνιστική -Αντιφασιστική- Αντιπολεμική διαδήλωση για τα Ιμια στην πλατεία Ρηγγίλης, η οποία θα γίνει το Σάββατο στις 4.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια