Παρέμβαση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με ανάρτηση πανό, συνθήματα και τρικάκια ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, οποίος διανύει την 33η ημέρα απεργίας πείνας, πραγματοποίησαν το πρωί αναρχικοί.

Η ανακοίνωσή τους:

Σήμερα 9/2/2021 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με ανάρτηση πανό, συνθήματα και τρικάκια ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, οποίος διανύει την 33η ημέρα απεργίας πείνας.

Οι κρατικοί μηχανισμοί, υπεύθυνοι για το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκεται η υγεία του Δ. Κουφοντίνα, συνεχίζουν να προλειαίνουν το έδαφος για την φυσική εξόντωσή του, ενώ παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές μεθοδεύουν την αναγκαστική του σίτιση, η οποία αποτελεί βασανιστήριο.

Ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας, αντιστεκόμενος στον κρατικό ολοκληρωτισμό που εκδικητικά και παραδειγματικά επιχειρεί να επιβάλλει ένα ειδικό καθεστώς εις βάρος του, αλλά και εις βάρος όλων όσοι θα βρεθούν στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής. Η ψήφιση, τον Δεκέμβριο, ενός νόμου που ξεκάθαρα διαμορφώνει ένα ειδικό καθεστώς για τους «καταδικασθέντες για τρομοκρατία», δηλαδή για όσους το καθεστώς ορίσει ως εσωτερικό εχθρό, αφενός έχει φωτογραφικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά την αφαίρεση της δυνατότητας του Δ. Κουφοντίνα να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του σε αγροτικές φυλακές και αφετέρου δημιουργεί μία ακόμα κακή παρακαταθήκη για την ενίσχυση του καθεστώτος εξαίρεσης ενάντια σε όσους αντιστέκονται στην βαρβαρότητα του κράτους και του καπιταλισμού.

Όντας κρατούμενος για 18 χρόνια, από τα οποία τα 16 τα πέρασε στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ο Δ. Κουφοντίνας σύμφωνα ακόμα και με αυτόν τον αυταρχικό νόμο που καταστρατηγεί κατάφωρα τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων, θα έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Προχωρώντας σε μία ακόμα επίδειξη κρατικής αυθαιρεσίας τον μετέφεραν στις φυλακές Δομοκού, παραποιώντας ακόμα και τα σχετικά έγγραφα μεταγωγής του σε μία επιβεβαίωση της ρήσης: «To κράτος είναι η μεγαλύτερη μαφία όλων». Απέναντι στις διαρκείς μεθοδεύσεις εναντίον του, που συνοδεύονται και από την σχετική ιδεολογική κατασυκοφάντηση και την προπαγάνδα των ΜΜΕ, ο Δ. Κουφοντίνας επέλεξε να αντισταθεί μέσω της απεργίας πείνας.

Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και τις αντιεξεγερτικές επιχειρήσεις για την επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, ο αγώνας του Δ. Κουφοντίνα μέσω της απεργίας πείνας, όπως και κάθε αγώνας που ξεσπά για ζωή, αξιοπρέπεια, ελευθερία, υγεία και παιδεία… είναι αγώνας όλων μας!

Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους

Άμεση ικανοποίηση του αυτονόητου αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα για τη μεταφορά του
στις φυλακές Κορυδαλλού 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια