Παρκάκι Κουντουριώτου & Μεθώνης.
Στα Βόρεια της πλατείας Εξαρχείων στα Νότια του Λόφου Στρέφη, απέναντι από την οικία του ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, ένα μεγάλο νεοκλασικό, το οποίο δυστυχώς μένει εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένο να ρημάζει.

Παρκάκι Κουντουριώτου & Μεθώνης.
Μια μικρή αδόμητη έκταση, μεγαλύτερη από ένα πάρκο τσέπης, αρκετά μεγάλη για να κτιστεί μια ακόμη πολυκατοικία, αλλά αυτή τη φορά το τσιμέντο ηττήθηκε.

Μέσα στον χώρο έχει ελιές, ευκάλυπτο, γαζία, μουσμουλιά γεμάτη καρπούς, κουτσουπιά, εσπεριδοειδή, γιούκα, βουκαμβίλιες, κάκτους, πικροδάφνες και πολλά-πολλά τετράποδα τα οποία φροντίζουν σταθερά αν κρίνω από τα γνωστά πήλινα κεσεδάκια οι περιοίκοι.

Αν και μικρός, ο χώρος επηρεάζει θετικά το μικροκλίμα της περιοχής, όπως αντιλαμβάνεται κανείς από τη χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει στο σημείο το βράδυ. Το καλό είναι επίσης ότι τον ξεχορτάριασαν πρόσφατα και δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για φωτιά.

Γενικώς η ύπαρξη τέτοιων χώρων στην Αθήνα είναι απαραίτητη.

Κι αφού έχτισαν παντού τα πάντα τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε η ώρα να γκρεμίσουμε και τίποτα. Κτήρια που είναι πια ερείπια και παλιές εργοστασιακές μονάδες θα πρέπει ν’ αντικατασταθούν από πάρκα και χώρους που θα έχουν μόνο πράσινο. Κι αν η Πολιτεία δεν έχει τη διάθεση να ενεργήσει, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν ν’ αναλάβουν δράση οι πολίτες. Το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα πώς σπάει το μπετό.

Η οικία του ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια