Πόσες φορές δεν έχουμε αγανακτήσει με την οδηγική συμπεριφορά των συμπατριωτών μας, αλλά και πόσες φορές δεν έχουμε κάνει εμείς οι ίδιοι τα οδηγικά λάθη που καταλογίζουμε στους άλλους; Μας αρέσει να θεωρούμε εαυτούς πολιτισμένους, όμως ελέω βιασύνης ή της ελληνικότατης «καγκουριάς» συχνά δεν σκεφτόμαστε καν τους συμπολίτες μας.

Δε θέλω να γράψω πολλά σχόλια γιατί η ταινία μικρού μήκους που ακολουθεί περιγραφεί γλαφυρότατα και άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια κοινωνική ομάδα που ζει ενεργά και δημιουργικά δίπλα μας, όσο και αν εμείς οι «φυσιολογικοί» το ξεχνάμε.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Στάμου Τσάμη. Βραβείο κοινωνικού μηνύματος στο 13ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Θεσσαλονίκης Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών και βραβείο καλύτερης ταινίας στο φετινό Artfools Film Festival.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια