H Κίνηση Πολιτών Μοσχατου Μεσοποταμία και οι Εκδόσεις Απρόβλεπτες παρουσιάζουν αυτή την Τετάρτη 8 Ιουνίου, το βιβλίο του Γιαννη Ν. Κολοβου «Κοινωνικά Απόβλητα;» στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλατωνος 13, Μοσχάτο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και από τη «Μεσοποταμία» ο Γιωργος Δρόσος, συγγραφέας.

Το event στο facebook

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

«Η παρούσα μελέτη, η οποία κινείται στο πλαίσιο της προφορικής ιστορίας, και της κοινωνικής ανθρωπολογίας, προχωρά πε΄ρα από τον σημειολογικό ανταρτοπόλεμο του πανκ και τη μικροϊστορία των μητροπολιτικών φυλών και ερευνά την ένταξη στη σκηνή πανκ της Αθήνας ως πολιτισμική δήλωση, πολιτική υπαγωγή και κοινωνική εμπειρία. Μέσα λοιπόν από τις αφηγήσεις ζωής πρώην και νυν μεκλών της σκηνής, παρουσιάζεται ο ρόλος που παίζουν στο σύγχρονο περιβάλλον αυτές οι συλλογικότητες και τα δίκτυα κατοχύρωσης της ετερότητας, τα οποία διεκδικούν τη χειραφέτησή τους από την επίσημη κοινωνική αφήγηση. Και φυσικά ο δυναμικός τρόπος που το πετυχαίνουν αυτό.»

 

13310366_1128440817218798_9136807964468166165_n

Βιογραφικό συγγραφέα:

«Ο Γιάννης Κολοβός γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία. Το 2013 υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στο τμήμα ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατά την περίοδο 1986-1995 εξέδιδε το φανζίν β-23 ενώ κείμενά του δημοσιεύθηκαν σε παρόμοια εγχώρια και διεθνή έντυπα. Από το 1992 ως το 2003 εργάστηκε ως ελεύθερος δημοσιογράφος σε εφημερίδες και πειοδικά (ΟΖ, Οξύ, Το Βήμα, Μετρό, Δίφωνο, Echo & Artis, Το Ποντίκι) για να ενταχθεί στη συντακτική ομάδα του περιοδικού Κ της Καθημερινής. Σήμερα είναι καθηγητής σε Λύκειο του Κέντρου της Αθήνας.»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X