*Από indymedia

Πάτρα-8.12.2019

Συμμετείχαμε, μαζί με εκατοντάδες άλλο κόσμο, το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη στην πορεία για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα. Κατά την διάρκεια της σύλληψης αλλά και των προσαγωγών, οι περισσότεροι-ες, δέχτηκαν έντονη βία από τα ΜΑΤ, τόσο σωματική όσο και λεκτική (με χρήση ακραίου σεξιστικού λόγου). Κατά την κράτηση στο αστυνομικό τμήμα, δεν μας επετράπη επικοινωνία με δικηγόρο και παροχή ιατρικής βοήθειας για ώρα σε σύντροφο που είχε χτυπηθεί σοβαρά στο κεφάλι, όσο και σε τραυματισμένη συντρόφισσα που ζήτησε να πάει στο νοσοκομείο.

Βρισκόμαστε στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Πατρών από την Παρασκευή.

Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους τους αγωνιστές-τριες και καταπιεσμένους-ες εκεί έξω.

Δε μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει τον φόβο.

***

Σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης καλούν σήμερα στις 18.00 στην Κατάληψη Παραρτήματος, αναρχικές και αναρχικοί.

*Τα καλέσματα από την κινηματική ατζέντα kinimatorama

Φέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια από τις 6 Δεκέμβρη του 2008, από την ημέρα δηλαδή της κρατικής δολοφονίας του αναρχικού μαθητή Α. Γρηγορόπουλου από τους μπάτσους Ε. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη, στα Εξάρχεια. Ο δεύτερος εδώ και καιρό κυκλοφορεί ελεύθερος και μάλιστα επιδιώκει να επιστρέψει στην αστυνομία, ενώ ο πρώτος
αποφυλακίστηκε πρόσφατα παρ’ ότι είναι δηλωμένα αμετανόητος για τη δολοφονία, έχοντας συγκεκριμένα δηλώσει πως δε μετανιώνει, αφού ο Γρηγορόπουλος ήταν αντιεξουσιαστής. Φέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια από την μεγαλειώδη εξέγερση του Δεκέμβρη, που κλόνισε τα θεμέλια της εξουσίας, δημιούργησε μια ρωγμή στο χρόνο, διέλυσε για πάντα το μύθο της κοινωνικής ειρήνης και της εποχής της επίπλαστης ευημερίας. Που έδειξε πως ο αγώνας από τα κάτω, η αυτοοργάνωση, η ρήξη και η αντεπίθεση είναι οι μόνες επιλογές απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βία και βαρβαρότητα.

Η 6η Δεκέμβρη είναι ημέρα μνήμης και αγώνα για όλα όσα συνέβησαν τότε, τα νοήματά τους, τις παρακαταθήκες τους αλλά και για όσα συμβαίνουν σήμερα τόσο εντός ελλαδικού χώρου όσο και παγκόσμια. Μια μέρα που χρωματίστηκε φέτος από το τελεσίγραφο του Χρυσοχοΐδη για εκκενώσεις καταλήψεων ή διακανονισμούς με τους «νόμιμους» ιδιοκτήτες τους. Είναι, μέχρι στιγμής, η τελευταία κρατική κίνηση σε μια συνολική κρατική κατασταλτική στρατηγική από την εκλογή της ΝΔ και μέχρι σήμερα αλλά και σε συνέχεια των επιλογών των προηγούμενων διαχειριστών της εξουσίας, καθώς το κύριο ζήτημα για τους εξουσιαστές είναι να έχει συνέχεια το κράτος, να έχει συνέχεια η κρατική βία, η εκμετάλλευση, η καπιταλιστική μηχανή που ισοπεδώνει ζωές και φυσικό κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, και παρά την τρομοκρατία και το κλίμα φόβου που επισταμένα προσπαθούσαν ΜΜΕ και κυβέρνηση να χτίσουν, πλήθος κόσμου επιλέγει να βρεθεί στο δρόμο στηρίζοντας και πλαισιώνοντας τα πρωινά και απογευματινά καλέσματα. Στη διάρκεια της απογευματινής πορείας στην Πάτρα, ξεσπούν συγκρούσεις με δυνάμεις της αστυνομίας. Τα ΜΑΤ, προχωρούν σε δολοφονικές ευθύβολες ρίψεις χημικών στοχεύοντας κεφάλια διαδηλωτών (διαδεδομένη πρακτική), σε κυνηγητό και ξυλοδαρμούς, σε σεξιστικό υβριστικό λόγο και πράξεις εναντίον διαδηλωτριών, σε συνεργασία με το ασφαλίτικο χαφιεδότσουρμο που βρισκόταν κρυμμένο στις εισόδους πολυκατοικιών κατά μήκος του δρομολόγιου της πορείας, σε πολλές βίαιες προσαγωγές και τελικώς σε 7 συλλήψεις.
Στα 4 άτομα απαγγέλλονται πλήθος πλημμελημάτων και κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ το 5ο αντιμετωπίζει κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Από τα υπόλοιπα δύο ανήλικα άτομα, αποσπάται χωρίς την παρουσία δικηγόρων ή γονέων, υπογραφή σε διάφορα έγγραφα. Το ίδιο επιχειρήθηκε να γίνει και με τους υπόλοιπους συλληφθέντες/είσες σε μια προσπάθεια να τους φορτώσουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Είναι εξάλλου γνωστή η τακτική της αστυνομίας να προσπαθεί να φυτέψει ενοχοποιητικά στοιχεία και να «μαγειρέψει» υποθέσεις εις βάρος συλληφθέντων. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, «ευρήματα» επιχειρήθηκε να φυτευτούν μπροστά στα μάτια κάποιων εκ των προσαχθέντων, οι οποίοι, όταν αυτό υπέπεσε στην αντίληψη τους, ξεκίνησαν ναδιαμαρτύρονται έντονα. Ακόμη, στον χώρο του νοσοκομείου ασφαλίτες έψαχναν και τραβούσαν φωτογραφίες όποιου ατόμου τους φαινόταν «ύποπτο», όπως μεταφέρθηκε από άτομα που βρέθηκαν εκεί, για να τους παρασχεθεί ιατρική βοήθεια για τα τραύματά τους.

Σύντροφοι/ισσες πηγαίνουν άμεσα στο αστυνομικό τμήμα της Ερμού, για να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση των ατόμων που προσήχθησαν. Εκεί ενημερώνονται ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και δεν δίνεται καμία άλλη πληροφορία. Μετά από αρκετή ώρα αρχίζουν να ελευθερώνονται διάφορα άτομα χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Αυτοί πληροφορούν τους αλληλέγγυους για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια του τμήματος, δηλαδή ότι κρατείται εκεί αρκετός κόσμος χτυπημένος σε διάφορα σημεία του σώματός του, κόσμος που ζητά επί πολύ ώρα ιατρική περίθαλψη και δικηγόρους.

Μεταξύ των ατόμων που τελικώς αφέθηκαν, υπάρχουν άτομα με μώλωπες και εκδορές αλλά και άτομο με βαθιές πληγές στο κεφάλι που έχρηζαν άμεσης ιατρικής βοήθειας καθώς και σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Ένας εκ των τελικά συλληφθέντων, άτομο με χρόνιο ιατρικό πρόβλημα, στερείται την πρόσβασή του στα απαραίτητα φάρμακα.
Άλλος εξ αυτών, με βαθιά πληγή στο κεφάλι από ευθύβολη ρίψη χημικού, δέχεται κατά την σύλληψή του χτυπήματα στο σημείο που αιμορραγούσε. Επί 3 και πλέον ώρες δεμένος με χειροπέδες στο τμήμα, η μόνη βοήθεια που του παρασχέθηκε από τους μπάτσους, ήταν χαρτί υγείας για την αιμορραγία. Οι πιέσεις των αλληλέγγυων, συντρόφων/ισσών καταφέρνουν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου εξετάζεται με παρουσία αστυνομικών και ασφαλιτών μέσα στο θάλαμο εξέτασης. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων παραλαμβάνει άνδρας της αστυνομίας με πολιτικά, ο οποίος αποφασίζει να μην περιμένει την ακτινογραφία σε έντυπη μορφή. Στο αίτημα για ιατροδικαστική έκθεση απαντούν με το να του φορέσουν χειροπέδες και να τον μεταφέρουν πίσω στα κρατητήρια αρνούμενοι να δώσουν τα στοιχεία τους όταν, αυτά τους ζητούνται.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν είναι ούτε πρωτάκουστα ούτε μας προκαλούν κάποια έκπληξη. Οι δολοφονίες, οι διώξεις, οι συλλήψεις, οι φυλακίσεις, οι βασανισμοί κρατουμένων, το κατασταλτικό και τρομολαγνικό παραλήρημα, είναι πάγια τακτική του κράτους που λυσσάει να πατάξει όσες δεν υποκύπτουν, όσους αγωνίζονται, όσες οραματίζονται έναν
κόσμο ισότητας και ελευθερίας.

Θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους , στους δρόμους, οπουδήποτε στον κόσμο χτυπά η καρδιά της αντίστασης, τη μία δίπλα στον άλλο, πολύμορφα, συλλογικά και από τα κάτω, να παλεύουμε για το γκρέμισμα αυτού του κόσμου που βρωμάει θάνατο και εξαθλίωση, να παλεύουμε απέναντι στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου, απέναντι στην απομόνωση και τον κανιβαλισμό, απέναντι στη φτωχοποίηση και τη λεηλασία της ζωής.

Όσες συλλήψεις κι αν κάνουν, όσες καταλήψεις κι αν εκκενώσουν, όσα κεφάλια και να ανοίξουν, δε θα νικήσουν ποτέ όσα με αίμα και αγώνες κατακτήθηκαν, δε θα νικήσουν ποτέ τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη, δε θα νικήσουν ποτέ τον αγώνα για ζωή. Δε θα τους αφήσουμε.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ-ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ,
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ-ΟΣΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
ΠΙΣΩ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης: Δευτέρα,9/12 στις 18:00 στην Κατάληψη Παραρτήματος
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια: Τρίτη 10/12 (Γούναρη και Κορίνθου)

Αναρχικές-αναρχικοί
Αλληλέγγυες- Αλληλέγγυοι

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2019/12/09/ανακο…


1 2

Συγκεντρώσεις και πορεία αλληλεγγύης στους/στις συλληφθέντες/είσες της πορείας της 6ης Δεκέμβρη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ

ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/12: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ, 18:00, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΡΙΤΗ 10/12: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΓΟΥΝΑΡΗ & ΚΟΡΙΝΘΟΥ)

ΚΑΝΕΙΣ-ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

Κάθε Δευτέρα στις 20:00 στην κατάληψη Παραρτήματος

asapatras@espiv.net / asapatras.espivblogs.net

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια