Σήμερα το πρωί στην Πάτρα, και ενώ είχε ανακοινωθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη του Παραρτήματος, για τους συλληφθέντες του εκκενωμένου Πολυτεχνείου, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν το χώρο και προσήγαγαν στους γύρω δρόμους 27 άτομα.

Πρέπει να σημειωθεί πως εν μέσω πανδημίας για πάνω από μισή ώρα κρατούσαν κλεισμένους 12 από τους προσαχθέντες σε ένα βαν έξω από την ασφάλεια. Aνάμεσα στους προσαχθέντες υπήρχαν σύμφωνα με το tetartopress και δύο τραυματισμένοι.

Στη 1 το μεσημέρι κάποιοι από τους προσαχθέντες  αφέθηκαν ελεύθεροι. Από την πρώτη στιγμή έξω από τη γενική αστυνομική διεύθυνση βρέθηκαν δικηγόροι στους οποίους η αστυνομία δεν επέτρεπε να μπουν στο κτίριο.

Στη 1 και 20 όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Για ακόμη μία φορά όπως ακριβώς και το προηγούμενο Σάββατο στην Πάτρα, η αστυνομία επέλεξε να απαντήσει με το δόγμα νόμος και τάξη. Γιατί και στην Πάτρα όπως και σε άλλες πόλεις, δείχνει, πως προτεραιότητα για τη  διαχείριση, της καλπάζουσας πανδημίας για την κυβέρνηση, δεν είναι η θωράκιση του συστήματος υγείας και η στήριξη των πολιτών, αλλά η επίθεση σε όσους επιλέγουν να αντιστέκονται και να μην παραμένουν σιωπηλοί.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια