Μόνο από τους 158 βουλευτές της ΝΔ ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από δεκάδες περιβαλλοντικές οργανώσεις, φορείς και κινήματα. Καταψήφισαν 56 βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ αποχώρησε από τη ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το νομοσχέδιο έγινε επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του δεκτό κατά πλειοψηφία, δηλαδή με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Σε σύνολο 214 ψηφισάντων, «ναι» είπαν 158 βουλευτές και «όχι» 56. Με επιστολική ψήφο ψήφισαν συνολικά 141 βουλευτές.

Μετά από μία διαδικασία-παρωδία η κυβερνητική πλειοψηφία επέμεινε στο θέμα της επιστολικής ψήφου, την οποία η αντιπολίτευση χαρακτήρισε αντικοινοβουλευτική και αντισυνταγματική, κάτι που έφερε, τελικά, την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και χθες και σήμερα πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις, καταγγέλλοντας το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο που απορρυθμίζει το θεσμικό πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος και το δίνει βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια