Σε εφαρμογή τίθεται από τις 20 Μαΐου η οδηγία σχετικά με το εικαστικό και τις λεκτικές προειδοποιήσεις που πρέπει να έχουν τα πακέτα τσιγάρων που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Η Ελλάδα μάλιστα είναι από τις τελευταίες χώρες που δεν είχε συμμορφωθεί στην οδηγία αυτή. Υποχρεωτικά λοιπόν από σήμερα το 65% των πακέτων τσιγάρων που θα κυκλοφορεί στην Ελλάδα θα καλύπτεται από αποτρεπτικά για το κάπνισμα μηνύματα και φωτογραφίες. Στόχος είναι να αποτραπεί η έναρξη καπνίσματος από τους νέους. Βέβαια, στις χώρες όπου εφαρμόζεται ήδη η οδηγία δεν παρατηρούνται δραματικές μειώσεις στην κατανάλωση τσιγάρων. Αντίθετα, παρατηρείται αύξηση πωλήσεων στις ταμπακιέρες ώστε οι καπνιστές να μην παρατηρούν τις εικόνες.

Με αφορμή την παραπάνω είδηση λοιπόν, το 3pointmagazine, συγκέντρωσε τις πρώτες φωτογραφίες από τα περίπτερα που θέλουν να βοηθήσουν τους καπνιστές να σταματήσουν αυτή την κακιά συνήθεια. Οι περιπτεράδες πιστεύουν ότι οι εικόνες στα πακέτα δεν πρόκειται να βοηθήσουν τους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα. Συμπληρώνουν μάλιστα, ότι μόνο εκείνοι γνωρίζουν, πώς οι αγαπημένοι τους πελάτες θα απαλλαγούν μια για πάντα από αυτή την εθιστική συνήθεια.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις πατέντες των αγαπημένων μας περιπτεράδων, οι οποίες σίγουρα θα σας αποθαρρύνουν ακόμη και να πλησιάσετε στο περίπτερο. Πόσο μάλλον να αγοράσετε και τσιγάρα. Ο περιπτεράς σας είναι πανέτοιμος να σας υπενθυμίσει τους φόβους σου, να επισημάνει τις αδυναμίες σας και να σας φέρει αντιμέτωπους με την πραγματικότητά σας. Πως; Επιστρατεύοντας οποιοδήποτε μέσο κρίνει λειτουργικό για την περίπτωσή σας.

otan_o_peripteras (2)

…και θέλει να σε βάλει «εις τον γύψον.»

otan_o_peripteras (1)

Ρακέτες «τάκα-τάκα», ιμιτασιόν μπάλες βόλεϋ, τσιρίδες παιδιών σε κονσέρβα.

otan_o_peripteras (3)Merry fucking x-mas.

otan_o_peripteras (4)Πώς να πάρετε τα κιλά πού χάσατε από το μάυρο δάκρυ.

otan_o_peripteras (5)«Σερβίρουμε μόνο καουμπόηδες.»

otan_o_peripteras (6)

Τσουρέκι Τερκενλή και η παναγιά μαζί μας, μερικά τετράγωνα απόσταση.

otan_o_peripteras (7)

Ένας λόγος να επιστρέψουμε στη δραχμή, τα κατοστάρικα.

otan_o_peripteras (8)

Κάνε ένα διάλειμμα (από τη δίαιτα και την αυτοεκτίμηση).

otan_o_peripteras (9)

Φάμπιουλους σίρκους τεντ, ριπέρποζντ.

otan_o_peripteras (10)

«Συγγνώμη, έχετε ώρα;»

otan_o_peripteras (11)Η Κόλαση, του Δάντη, εκσκαφέας version.

otan_o_peripteras (12)Η λύση είναι στο εκρού και την τραγιάσκα.

otan_o_peripteras (13)Μάκης Ψωμιάδης starter kit.

otan_o_peripteras (14)Ευκαιρίες καριέρας, περίπτερο με υποτροφία στην Ολλανδία.

otan_o_peripteras (15)

Δωροσακούλα Ντόρα η εξευρευνήτρια για έξτρα ειρωνία.

otan_o_peripteras (16)Χειμώνιασε;

otan_o_peripteras (17)Εθελοντής σε περίπτερο, κάντο για την εμπειρία και τις γνωριμίες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X