Η γνωστοποίηση από τον Άδωνι Γεωργιάδη για υποβολή σε εσπευσμένο χειρουργείο στα επείγοντα του ΚΑΤ πυροδότησε ένα πολύ μεγάλο κύμα αντιδράσεων στα Social Media.  Η επιδεικτική υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο η κυβέρνηση φροντίζει να θυμάται μόνος στις περιπτώσεις που έχουν τα δικά της στελέχη ανάγκη, αλλά και η αμεσότητα με την οποία εκτυλίχθηκε η διαδικασία προκάλεσε πλήθος από ανακτησμένα σχόλια και αναρτήσεις που θύμιζαν την κατάσταση που ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες.

Μέχρι πριν λίγη ώρα το hashtag με τις περισσότερες αναρτήσεις στο ελληνικό twitter είχε το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη. Ανάμεσα σε άλλες, ξεχώρισαν καταγγελίες από πολίτες για έκτακτα περιστατικά, στα οποία δεν είχαν αντίστοιχη αντιμετώπιση, με τα ραντεβού για τις χειρουργικές επεμβάσεις να προγραμματίζονται σε βάθος μηνών.

Παραθέτουμε ενδεικτικά:

 

Σε σχέση με το ζήτημα υπήρξε και αυτή η οπτική:

 

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να ζητήσει απ’ τον έναν πολίτη στοιχεία ώστε να ξεκινήσει έρευνα για την καθυστέρηση του χειρουργείου της γυναίκας του.

 

Η ανταπόκριση, χωρίς μάλλον να το περιμένει, ήταν άμεση. Ο γιατρός και γεν. γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου με δική του ανάρτηση τόνισε ότι “για παρόμοια προβλήματα βρίσκονται στο “περίμενε” πάρα πολλοί κοινοί θνητοί” και δημοσίευσε το σχετικό αποδεικτικό έγγραφο.  Και κάπου εκεί σταμάτησε η κουβέντα.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια