Mία απίστευτη εικόνα μέσα σε σχολείο καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου. Αστυνομικοί φέρονται να «ανέκριναν» μαθητές χωρίς οι γονείς να έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Ένωση κλήθηκε να παρέμβει αφού μαθητές είχαν ενημερώσει τους γονείς τους πως αστυνομικοί είχαν εισέλθει στο σχολείο τους και έχοντας κλείσει περίπου 30 μαθητές/τριες σε μία τάξη, με παρουσία της διευθύντριας προχωρούσαν σε ερωτήσεις και «φιλική συζήτηση» σχετικά με συμβάν που μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο.

Ακολουθεί η καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου

Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε από γονείς μαθητών μια την παρουσία της αστυνομίας στα συστεγαζόμενα 7ο κ 10ο Γ.Ε.Α. Περιστερίου. Κρίναμε σκόπιμο να επισκεφτούμε τον χώρο άμεσα, δύο μέλη του Δ.Σ. της ‘Ένωσης μια να έχουμε ιδία άποψη σχετικά.

Η εικόνα που συναντήσαμε στις 10π.μ. και μπαίνοντας στον χώρο του σχολείου ήταν η εξής: ο αύλειος χώρος ήταν γεμάτος μαθητές της Α και Β` τάξης ενώ οι μαθητές της Γ’ τάξης έκαναν μάθημα κανονικά στις αίθουσές τους. Τίποτα δεν παρέπεμπε σε «συμβάν». Αναζητώντας τους διευθυντές των σχολείων πληροφορηθήκαμε ότι βρίσκονται με την αστυνομία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Μπαίνοντας στην αίθουσα γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς εικόνας: τρεις αστυνομικοί να στέκονται όρθιοι μπροστά σε μια μεγάλη αριθμητικά ομάδα μαθητών υπό μορφή ανάκρισης, παρουσία των διευθυντριών και μερίδας Εκπαιδευτικών του σχολείου. Σημειωτέου, ότι δεν τηρούνταν κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο και ο συνολικός αριθμός ατόμων ξεπερνούσε τα 35 άτομα.

Ρωτήσαμε τους αστυνομικούς για τον λόγο της παρουσίας τους σε αίθουσα του σχολείου και αν έχουν λάβει τη συναίνεση γονέων ώστε να «ανακρίνουν» ανήλικους μαθητές ή αν έχουν γίνει προσαγωγές. Λάβαμε την εξωφρενική απάντηση ότι καλέστηκαν από τις διευθύντριες και ότι η παρέμβαση και η «συζήτηση» είχε τη σύμφωνη γνώμη τους. Οι ίδιες οι διευθύντριες μας το επιβεβαίωσαν δίνοντας αλληλοσυγκρουόμενες δικαιολογίες μια τη στάση τους. Προβήκαμε άμεσα σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του διευθυντή εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας για να καταγγείλουμε το περιστατικό και να αναζητήσουμε ευθύνες άνωθεν.

Ως “Ένωση Γονέων καταγγέλλουμε :

-Την υποδιευθύντρια {με χρέη διευθύντριας} του 7ου καο 10ου και την διευθύντρια του 10°`’ Γ.Ε.Λ. Περιστερίου που με την πρόσκληση τους επέβαλαν κι επέτρεψαν την παρουσία της αστυνομίας στο εσωτερικά του σχολείου.

-Τις διευθύντριες και όσα μέλη των συλλόγων διδασκόντων των παραπάνω σχολείων μεθόδευσαν και παγίδευσαν ανήλικους μαθητές σε μια «ανακριτική» διαδικασία μέσα στον χώρο του σχολείου τους με άκρως χειριστικές και εξουσιαστικές πρακτικές και χωρίς την έγγραφη άδεια των γονέων τους.

-τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας που με την εντολή του (?} ή και την ανοχή του(?) εφαρμόζονται οι κυβερνητικές πρακτικές κατάργησης του ασύλου και παρουσίας της αστυνομίας, μετά τα πανεπιστήμια, στα σχολεία.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς τις δημοτικές παράταξης τον κάθε δημοκράτη περιστεριώτη να πάρει θέση.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια