Ο Νοτιο-Κορεατής δημιουργός Κιμ Κι-ντουκ πέθανε σήμερα 11 Δεκεμβρίου, από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Ο θάνατος του σκηνοθέτη που αυτό το διάστημα βρισκόταν στη Λετονία, επιβεβαιώθηκε από τη διερμηνέα του, Ντάρια Κρουτόβα.

Ο Κιμ Κι-ντουκ λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία για το έργο του, μεταξύ των οποίων: Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας για το «Pietà», Αργυρό Λέοντα Σκηνοθεσίας για το «3-Iron», Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας του Φεστιβάλ Βερολίνου για το «Samaria» και Βραβείο Καλύτερης Ταινίας του τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών για το «Arirang».

Στην Ελλάδα έγινε γνωστός το 2003 με την κυκλοφορία της ταινίας «Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Άνοιξη».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια