Πέθανε σε ηλικία 79 ετών στο Παρίσι από άγνωστη αιτία ο ντράμερ και πρωτοπόρος του Afrobeat, Τόνι Άλεν.

«Δεν γνωρίζουμε την ακριβή αιτία του θανάτου», δήλωσε ο μάνατζερ του εκλιπόντος μουσικό στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν φαίνεται να συνδέεται με τον νέο κορωνοϊό.

Ο Άλεν ήταν ο ντράμερ και ο μουσικός διευθυντής της μπάντας Africa ’70 του Φέλα Κούτι τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Ο Φέλα Κούτι, ο οποίος πέθανε το 1997, είχε κάποτε πει πως «χωρίς τον Άλεν δεν θα υπήρχε το Afrobeat».

Ο Τόνι Άλεν γεννήθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας το 1940. Ήταν αυτοδίδακτος και «γνωρίστηκε» με τα ντραμς που αγάπησε στην ηλικία των 18 ετών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια