Πεθύμησα να πάω σινεμά, θέατρο, να φιλιούνται οι ηθοποιοί με πάθος, να αγκαλιάζονται, να μη φοράνε μάσκα στο στόμα, να μη φοβούνται να μιλήσουν για το πάντα.

Πεθύμησα ένα ταβερνάκι, Σεπτέμβρη σε ένα χωριό, με τους φίλους μου, να γελάμε, να πίνουμε, να τρώμε μεζέδες, να καθόμαστε σε καρέκλες παλιές, πλεγμένες με σκοινί, να μην έχουμε το σκοινί στο λαιμό, τη θηλιά έτοιμη να μας πνίξει, να είμαστε πάνω από τέσσερα άτομα, να κάνουμε σχέδια και όνειρα κι ας γελάει κι ο θεός.

Πεθύμησα ένα καζάνι, να μυρίζει μούστος και οινόπνευμα και πατάτα οφτη και ανθρωπιά και φιλοξενία, να πίνουμε ρακή από το ίδιο ποτήρι, να παίζει ο Μανώλης λύρα, ο Γιώργης λαούτο, η Μαρίνα τουμπερλέκι, να τραγουδάμε παράφωνα, να μη μας νοιάζει, γιατί ο έρωτας μας θα χει και παραφωνίες σαν τη ζωή.

Πεθύμησα να βρέχει, να περπατώ στο δρόμο χωρίς ομπρέλα, πότε τα πήγα καλά με την προστασία, να ανοίγω το στόμα, να πίνω τις σταγόνες χωρίς φόβο, να νομίζω ότι ξεδίψασα, οι ψευδαισθήσεις, αχ αυτές οι ψευδαισθήσεις, σαν τα ψίχουλα που σου πετούν οι άνθρωποι και θαρρείς πως χόρτασες, να ανταμώνω την Κάλλια, την Ελένη, τη Μαρία, να κάνουμε κύκλο, να μη φοβόμαστε τους χειμώνες της ζωής μας, το σάπιο κόσμο.

Πεθύμησα κι εσένα που σε κρατώ κρυμμένο μέσα μου, που δε σε φανερώνω πια, ποιος να καταλάβει, που κάνω πως δε με νοιάζει, που λέω σε όλους ότι σε ξέχασα, πεθύμησα να βγάλω τα αποσιωπητικά και να γράψω μια ιστορία, την ιστορία πως κάποιοι αγαπούν μέχρι να πεθάνουν κι ύστερα εκείνη η αγάπη μετατρέπεται σε αέρα, σε ήλιο, σε βροχή, σε ομίχλη και μας αγγίζει κάθε εποχή.

Πεθύμησα να μην πεθυμώ αλλά να ζω…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία και Συντήρηση Έργων Τέχνης αλλά εργάζεται στην εκπαίδευση. Πιστεύει στην αυτοδιάθεση των ανθρώπων και στην ελευθερία. Ονειρεύεται ακόμα σαν παιδί κι ελπίζει πως κάποτε θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Γράφει όταν οι σκέψεις στριμώχνονται και διεκδικούν χώρο στο κεφάλι της. Έχει πια την πεποίθηση ότι όλοι είμαστε περαστικοί κι έχουμε την ανάγκη να βρούμε άξιους συνταξιδιώτες που θα λέμε μόνο αλήθειες. Αγαπημένες της λέξεις η ουτοπία και η χαρμολύπη. Ίσως γιατί έχει καταλάβει πως αυτό είναι η ζωή.

Related Posts