Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό περιέγραψε ο πρωταθλητής Ευρώπης για πέμπτη φορά, Λευτέρης Πετρούνιας, δηλώνοντας κατά την άφιξή του στην Αθήνα ότι αυτός και οι συναθλητές του είναι απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο χρυσό που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Βασιλεία δήλωσε ότι «είναι ξεκάθαρα αφιερωμένο στην οικογένειά μου αλλά πάνω από όλα είναι στην Ελλάδα και τους Έλληνες και στους αθλητές που είναι πίσω μου. Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε είναι επτά μήνες απλήρωτοι, το ίδιο ισχύει και σε εμένα και ελπίζω η νέα διοίκηση να μην συνεχίσει τα λάθη της παλιάς διοίκηση».

Ο Λ. Πετρούνιας περιγράφοντας την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι συναθλητές του επεσήμανε ότι «χάρη στους χορηγούς που έχω μπορώ να συνεχίσω να κάνω γυμναστική. Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε πίσω μου είναι στην ίδια κατάσταση (σ.σ. 7 μήνες απλήρωτοι) χωρίς χορηγούς».

Ο ίδιος μίλησε και για το χρυσό μετάλλιο και ανέφερε: «Η γυμναστική παρά τις αντιξοότητες θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά. Σηματοδοτεί τη δική μου επιστροφή προσωπικά γιατί κατάφερα μετά από 2-3 χρόνια τραυματισμών και κορωνοϊού να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν παλαιότερα. Είμαι σίγουρος πώς η συνέχεια θα είναι λαμπρή».

Αναφορά για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές σε σχέση με όσα δεν κάνει το αρμόδιο υπουργείο, έκανε και ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, Δημήτρης Ράφτης που υπογράμμισε ότι κάποια στιγμή τα λόγια πρέπει να γίνουν πράξη.

«Δεν πρέπει να μένουμε μόνο σε ευχολόγια. Πρέπει όλα αυτά που συζητάμε κάθε φορά που γυρίζουμε με ένα μετάλλιο στα χέρια, να γίνουν κάποια στιγμή πράξεις. Γιατί με τις ευχές, για τα υπόλοιπα παιδιά δε βγαίνει τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Ράφτης.

Πηγή: Αυγή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια