Piano trio με τους Μαριλένα Σουρή, Μιχάλη Κοντό και Φαίδωνα Μηλιάδη

INFO
Piano trio με τους Μαριλένα Σουρή, Μιχάλη Κοντό και Φαίδωνα Μηλιάδη στο ΒΕΤΟΝ7
Ημερομηνία: Κυριακή, 24 Μαΐου 2015
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 60′
Διάλειμμα: 10′
Εισιτήριο: 10€ γενική είσοδος, 5€ φοιτητικό, ανέργων
ΒΕΤΟΝ7 Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, Πύδνας 7 Βοτανικός (Στάση “Κεραμεικός”)
Τηλ. Κρατήσεων: 210-7512625
www.beton7.com

Τρεις νέοι μουσικοί ερμηνεύουν έργα των L.V. Beethoven, D. Shostakovich και B. Martinu για piano trio.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Dmitri Shostakovich (1906-1975)
Piano trio no.1 σε ντο ελάσσονα, op.8

Bohuslav Martinu (1890-1959)
Piano trio no.2 σε ρε ελάσσονα, H.327

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Piano trio op.1 no.1 σε μι ύφεση μείζονα

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΟΥΡΗ

MARILENA SOURIΓεννήθηκε στην Πάτρα το 1988. Απέκτησε Δίπλωμα πιάνου με Α΄ Βραβείο (Ελληνικό Ωδείο / 2013) και Diplome de Piano (Schola Cantorum de Paris / 2014) με καθηγήτρια την Αγάθη Λεϊμονή. Έχει αποσπάσει Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν. (2009, 2010). Έχει συμμετάσχει σε masterclasses με διακεκριμένους καθηγητές όπως Konstantin Ganev, Julia Ganeva, Aquilles Delle Vigne, France Clidat κ.ά., καθώς και σε σεμινάρια στα πλαίσια διεθνών φεστιβάλ και Ακαδημιών (Primavera Pianistica/ Βέλγιο, Διεθνής Ακαδημία Πόρου, Μουσικό Χωριό/ Αγ. Λαυρέντιος Πηλίου). Έχει συμπράξει με τη Sinfonietta Αθηνών. Υπήρξε βοηθός μαέστρου στις οπερέτες «Η κόρη της καταιγίδος” (Όπερες των Ζητιάνων/ 2013) και «Σατανερί” (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας) του Θ. Σακελλαρίδη. Συμμετείχε στην όπερα για παιδιά «Η Βασίλισσα του χιονιού” του Θ. Αμπαζή (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας). Το 2009 ξεκίνησε μαθήματα τσέμπαλου με καθηγητή τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο. Έχει συνεργαστεί με την Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και την Camerata Junior. Το 2014 ηχογράφησε για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΣ

MIXALIS KONTOSΓεννήθηκε το 1991. Σε ηλικία 16 ετών άρχισε μαθήματα βιολοντσέλου με καθηγητή τον Άρη Τσακάλη. Από το έτος 2013 παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια με τον Leo Winland και από το 2014 σπουδάζει στο ωδείο Kodály με καθηγητή τον Άγγελο Λιακάκη. Παράλληλα από το 2012 παρακολουθεί σεμινάρια Παλαιάς Μουσικής με καθηγητή τον Ιάσονα Ιωάννου στο μπαρόκ βιολοντσέλο. Από το 2010 είναι φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, της Ορχήστρας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και της Camerata Junior. Συμμετέχει σε σχήματα μουσικής δωματίου καθώς και σε σχήματα μοντέρνας μουσικής.

ΦΑΙΔΩΝ ΜΗΛΙΑΔΗΣ

FAIDON MILIADISΓεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1987. Αφού έλαβε το δίπλωμα στο βιολί από την τάξη της Irina Dragneva, συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο και στο Royal College of Music, δίπλα στον Adrian Levine. Το 2012 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Koninklijk Conservatorium των Βρυξελλών με την υποτροφία του ΙΚΥ, στην τάξη της Kati Sebestyen. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε κοντσερτίνο της RCM Sinfonietta και συμμετείχε σε παραγωγές υπό τη διεύθυνση των Bernard Haitink, Sir Roger Norrington, Michel Tabachnik, μεταξύ άλλων. Το 2011-12 ήταν κορυφαίος του συνόλου σύγχρονης μουσικής του KCB και από το 2012 μέλος της βελγικής ορχήστρας Symphonia Assai. Στο χώρο της μουσικής δωματίου έχει δουλέψει τόσο στο κλασσικό όσο και στο σύγχρονο ρεπερτόριο, αποσπώντας διακρίσεις και δίνοντας συναυλίες σε Βέλγιο, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 2011 ήταν μέλος της ορχήστρας νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπό τη διεύθυνση των Vladimir Ashkenazy και Gianandrea Noseda έπαιξε στους σημαντικότερους χώρους συναυλιών Ευρώπης και Αμερικής. Από το 2014 ζει στην Αθήνα όπου δραστηριοποιείται στη μουσική δωματίου και είναι μέλος της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μαριλένα Σουρή: πιάνο
Φαίδων Μηλιάδης: βιολί
Μιχάλης Κοντός: βιολοντσέλο

layout gia mousiki

Με την υποστήριξη του 3pointmagazine.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια