Κάποιες μικρές ρωγμές αφήνουν να φανεί ένα μέρος της πραγματικής εικόνας, πίσω από την λαμπερή επιφάνεια και το καταθλιπτικά χαζοχαρούμενο τηλεοπτικό τοπίο.

Δεν είναι κάποιο ταξικό μήνυμα -δύσκολα βρίσκουν θέση αυτά στο αποστειρωμένο τηλεοπτικό περιβάλλον ενός ριάλιτι- περιγράφει όμως μια πραγματικότητα. Και σπάει ένα δυνατό στερεότυπο, με βάση το οποίο οι σεφ “πιάνουν την καλή”, έχουν πάντα δουλειά και βγάζουν ένα σωρό λεφτά, ζώντας κι αυτοί το μύθο τους στη βαριά βιομηχανία του τουρισμού, όπου το μόνο βαρύ είναι η εκμετάλλευση. Greek dream is a state of mind -δε χρειάζεται να έχει αντίστοιχο αντίκτυπο και στην τσέπη.

Μια διαγωνιζόμενη στο Μάστερ-Σεφ κερδίζει ένα χρηματικό βραβειο και αναλογίζεται ότι δουλεύοντας σεζόν βάζει στην άκρη ένα κλάσμα από όσα της δίνει το συγκεκριμένο έπαθλο. Για τους άριστους, αυτό μπορεί να είναι μια απόδειξη πως η σκληρή δουλειά φέρνει αποτέλεσμα και αναγνώριση των κόπων μας, ακόμα και για τους “ταπεινούς”. Στην πραγματικότητα, αναδεικνύει τον κανόνα πίσω από την εξαίρεση και αφήνει -ακούσια- μια μικρή ρωγμή στο καταθλιπτικά χαζοχαρούμενο και πολύχρωμο τηλεοπτικό τοπίο.

Η παίκτρια ονειρεύεται όλα όσα δεν μπορούσε να κάνει μέχρι τώρα: ταξίδια, ακόμα και να παντρευτεί… Μια προσεκτική ανάγνωση μας δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Ότι χωρίς έπαθλο μπορούσε μόνο να ονειρεύεται, αλλά δεν μπορούσε να κάνει πράξη ούτε καν τον γάμο.

*Από την Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια