Οπότε περνάω από την πλατεία Βικτωρίας, χαίρομαι με τη ζωή που έχει από οικογένειες, παιδιά και παρέες που συχνάζουν εκεί. Όπως και τη ζωή στη Χέυδεν, με τα μαγαζιά μεταναστών και μη, με τα καταστήματα κινητών, με τα καταστήματα ρούχων, με τα σταντ με τις τσάντες από πλαστικό μουσαμά, εφόδιο για όσους έχουν κάνει… πολύ δρόμο. Και αυτό είναι μέρος της ζωής της πόλης που γίνεται συστηματική προσπάθεια να μπει κάτω από το χαλί.

Φαίνεται ότι τα παγκάκια της πλατείας Βικτωρίας έβγαλαν πόδια και πήραν κι αυτά τον δρόμο τον μακρύ. Μπορεί να είμαστε καχύποπτοι. Τα παγκάκια να μαζεύτηκαν για συντήρηση και να επιστραφούν καλύτερα σε όσους ζουν εδώ. Δεν έχω περάσει τις τελευταίες μέρες από την πλατεία και δεν έχω ίδια άποψη.

Τα παγκάκια που ξηλώθηκαν, ωστόσο, και σε ευθυγράμμιση με την προσέγγιση της δημοτικής αρχής, δείχνει ένα πράγμα. Ότι ο δημόσιος χώρος γίνεται εχθρικός για τον “ξένο”. Ότι δεν υπάρχει λόγος για “κομφόρ” όπως μέρη να καθίσει κανείς.

Δεν θα ήταν απίθανο τα συγκεκριμένα παγκάκια να μην επιστρέψουν στην πλατεία Βικτωρίας. Μπορούν να είναι χρήσιμα σε κάποια αποθήκη, έτοιμα να εγκατασταθούν για να κάτσει κάποιος πιο αρεστός καθήμενος. Ίσως να περπατήσουν λίγο πιο πάνω και να ξεφυτρώνουν στον “μεγάλο περίπατο” που μπορεί να μην περιπατείται, αλλά να είναι ένα εξαιρετικό μέρος να καθίσει κανείς στη μέση του δρόμου.

Και πόσα εγκώμια για εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος όταν οι υπηρεσίες του Δήμου χρησιμοποιήσουν παγκάκια που ήδη είχαν, ε; Φανταστείτε!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια