O Podosfairofilus Hooliganus ανήκει σε μια από τις οικογένειες των θηλαστικών. Εντοπίζεται σε αρκετές περιοχές στην Ευρώπη, στην Αμερική και αλλού. Ενδιαφέρον προκαλεί η έντονη παρουσία του στον ελλαδικό χώρο. “Επιστήμονες” παρατηρούν τον πολλαπλασιασμό του είδους στη χώρα μας.

Τα πρώτα “ερευνητικά” αποτελέσματα αποδίδουν αυτή τη γιγαντιαία εξάπλωση του είδους στο θερμό κλίμα, τις καθαρές ακτές (που δεν έχουν πια σκουπίδια και πλαστικά) και φυσικά στην ακατάπαυστη φροντίδα των Π.Α.Ε για την εκτροφή του είδους.

Τα εξωτερικά γνωρίσματα του Podosfairofilus Hooliganus ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή. Η κάθε ποδοσφαιρική αγέλη οριοθετεί την περιοχή της ουρώντας στα σύνορα της επικράτειάς της. Έτσι, ενώ στις βόρειες περιοχές της Ελλάδας απαντάμε Podosfairofili Hooligani με ασπρόμαυρο κασκόλ και παχύ «λ», στα νοτιοδυτικά της Αθήνας θα τους ξεχωρίσουμε από το ασπροκόκκινο κασκόλ και από το ιδιαίτερο κούρεμα στο τριχωτό της κεφαλής, τον επονομαζόμενο φράχτη.

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ο Podosfairofilus Hooliganus μαθαίνει από την οικογενειακή αγέλη τις βασικές αρχές επιβίωσης του είδους. Μιμητικά αντιγράφει χειρονομίες του αρχηγού της οικογενειακής αγέλης, καθώς εκείνος παρακολουθεί ποδοσφαιρική μάχη στην τηλεόραση. Επίσης, μαθαίνει να λατρεύει την ποδοσφαιρική αγέλη σα θεότητα –και τη μάνα του σε ορισμένες περιπτώσεις.

Όπως σε όλα τα δίποδα θηλαστικά, έτσι και στον Podosfairofilus Hooliganus, παρατηρείται μια περίοδος δύσκολης προσαρμογής στην κοινωνία της οικογενειακής αγέλης, εξαιτίας ορμονικών διαταραχών, η οποία ονομάζεται εφηβεία. Κατά την εφηβεία, λοιπόν, ο Podosfairofilus Hooliganus εγκαταλείπει την οικογενειακή θαλπωρή επιζητώντας να συναγελαστεί με άλλα δίποδα θηλαστικά.

Η πρώτη και καθοριστική επαφή για τη διαμόρφωση του νεαρού θηλαστικού είναι εκείνη με τις αγέλες ποδοσφαιρικών συνδέσμων. Εκεί, κοινωνικοποιείται εκ νέου αντιγράφοντας τις συμπεριφορές των γηραιότερων μελών της νέας αγέλης. Βγάζει κάρτα διαρκείας, κατεβαίνει με το παπί του σε κάθε ποδοσφαιρική μάχη της ομάδας, πιθηκίζει βρίζοντας τη μάνα του διαιτητή ή ποδοσφαιριστή αντίπαλης ομάδας και αφού λήξει ο αγώνας, συγκρούεται σωματικά με άλλα δίποδα θηλαστικά αντίπαλης αγέλης.

Αυτή η συγκεκριμένη στιγμή είναι πολύ ενδιαφέρουσα για τα “επιστημονικά” πορίσματα. Διότι, ενώ τόσα χρόνια οι “επιστήμονες” συμπεριλάμβαναν το είδος του Podosfairofilus Hooliganus στο είδος των άνω θρώσκωντων θηλαστικών, αυτή η συγκεκριμένη εκδήλωση ανατρέπει την προγενέστερη θεωρία.

hooliganus2

Πριν από τη σωματική σύγκρουση, ο Podosfairofilus Hooliganus δεν έχει καμία λεκτική διαφωνία με το αντίπαλο θηλαστικό –παρά μόνο εκστομίζει άναρθρες κραυγές, δεν επιδίδεται σε συζήτηση μαζί του, δεν παρουσιάζει επιχειρήματα της θέσης του, δεν μπορεί να υποστηρίξει λογικά τη στάση του παρά μόνο με φανατισμό και εμπάθεια. Ουσιαστικά, η μάχη ξεκινάει, αφού ο Podosfairofilus Hooliganus οσμιστεί τον φόβο του εχθρού και επιτίθεται για να επιδείξει τον ανδρισμό του. Είναι μια κλασσική πράξη επιβολής του ισχυρότερου και επίδειξης ανδρισμού, που τη συναντάμε σε διάφορα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η τελετή μύησης του Podosfairofilus Hooliganus στη νέα του αγέλη λαμβάνει χώρα στα γραφεία του συνδέσμου, αφού έχει προηγηθεί η καίρια σωματική σύγκρουση με μέλη αντίπαλης αγέλης ή/και με ένστολα δίποδα θηλαστικά, που είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση της ασφάλειας. Κατά την τελετή προσκομίζει στους γηραιότερους τα αποδεικτικά του ανδρισμού του, όπως: τα σπασμένα του δόντια ή τα πλευρά του, καθίσματα της ποδοσφαιρικής αρένας, τον κεφαλοθραύστη του με πιτσιλιές αίματος, σκαλπ αντιπάλων, γυναικεία εσώρουχα ως αποδεικτικά συνουσίας με την μητέρα του διαιτητή. Εφόσον γίνει δεκτός, τα γηραιότερα μέλη του προσφέρουν να κάνει χρήση ελαφρών ναρκωτικών ουσιών, συνήθως μπάφους, καταναλώνουν όλοι μαζί μπύρες ή Johnnie κόκκινο και ακούνε σκυλάδικα ή punk.

Τα επόμενα χρόνια αναμένεται ότι η αύξηση του είδους θα είναι ραγδαία. Γι αυτό, οι  “επιστήμονες” συνιστούν να τρέξετε να προφυλαχτείτε. Αμπαρωθείτε σε θέατρα, μουσεία, βιβλιοθήκες, έστω και σε εκκλησίες. Βέβαια, προσέξτε γιατί η θρησκεία είναι το όπιο του λαού.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια