Το να κουνά το δάκτυλο, μια κυβέρνηση που άφησε τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, εξοπλισμό και φάρμακα, το λες υποκρισία. Το να μετακυλίει υποδόρια και μεθοδικά τις ευθύνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποκλειστικά στους πολίτες, το λες χυδαιότητα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες δεν έχουν ευθύνες. Δεν είναι όμως το ίδιο υπεύθυνοι για τις σημερινές αντοχές του ΕΣΥ και τη διαφαινόμενη αδυναμία του ν’ αντεπεξέλθει στο μέλλον.

Δεν φταίνε οι εκδρομείς που ξεμείναμε από διαγνωστικά τεστ, με αποτέλεσμα, να είμαστε -μάλλον- η μόνη χώρα που κάνει random εκτιμήσεις για τα κρούσματα.

Φταίνε κάποιοι, που τώρα μένουν σπίτι. Αλλά παλιότερα έβγαιναν από αυτό και στα αποστειρωμένα συνείδησης υπουργικά γραφεία, υπέγραφαν περικοπές. Που χειροκροτούν σήμερα το ιατρικό προσωπικό, αλλά παλιότερα το πετσόκοβαν. Αυτοί φταίνε. Κι όχι τόσο η γιαγιά στη λαϊκή, που κακώς, δεν φορούσε μάσκα πάνω από τον πάγκο με τις ντομάτες.

 

Διαβάστε ακόμη:

Όχι, δεν έγινε πρωθυπουργάρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια