Σήμερα ξύπνησα από ένα άσχημο εφιάλτη, σηκώθηκα από το κρεβάτι, ντύθηκα βιαστικά, πήρα το σκυλάκι και βγήκαμε έξω, μια ανάσα είχα ανάγκη, λίγο φως να φωτίσει το μέσα μου κι έσερνα τον Τάπα ή με έσερνε αυτός, δε μπορούσα να καταλάβω, άνθρωπος στη γειτονιά, μόνο εκείνος ο παππούς στο μπαλκόνι που κάθε πρωί διαβάζει στον ήλιο καθισμένος σε μια αναπαυτική πολυθρόνα, τον κύκλο της γειτονιάς έκανα μα καρδιά δε μου έκανε να γυρίσω σπίτι, ήταν ακόμα ζωντανός ο εφιάλτης και κίνησα για πιο πέρα, στα χωράφια και παρατήρησα λουλούδια ανθισμένα, πρασινάδες, κι άφηνα κι ένα βαθύ αναστεναγμό και τόση ομορφιά πόνεσε τα μάτια μου και την καρδιά κι έλεγα ένα σημάδι να δω, τόση ερημιά κι όπως έστριβα για να γυρίσω πίσω άκουσα γέλια κι είδα μπροστά μου ένα ζευγάρι, μια γυναίκα κι έναν άντρα, αγκαλιά που γελούσαν και έδιναν πεταχτά φιλιά και σφίχτηκε η καρδιά μου και σκέφτηκα τα δύο μέτρα απόσταση και όλες τις οδηγίες και πανικοβλήθηκα, είναι τρελοί σκέφτηκα, μα ύστερα χαμογέλασα κι ηρέμησα και ήρθε η καρδιά στη θέση της, σαραντάρηδες με μια ανεμελιά, του έρωτα η δόξα, ποιος ιός μπορεί να νικήσει τη ζωή, τον έρωτα, τον πόθο δύο ανθρώπων που είναι μαζί στα δύσκολα και αγκαλιάζονται με τόσο νοιαξιμο;

Όταν γύρισα στο σπίτι, έφτιαξα καφέ, άναψα τσιγάρο κι έπιασα να τραγουδώ δυνατά: αλλάζει ο κόσμος όταν φιλιούνται δυο.
Venceremos!

*Στείλτε μας τα δικά σας κείμενα για όσα (και με αφορμή όσων) ζείτε εν μέσω καραντίνας στο info@3pointmagazine.gr ή στο inbox της σελίδας μας στο facebook

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία και Συντήρηση Έργων Τέχνης αλλά εργάζεται στην εκπαίδευση. Πιστεύει στην αυτοδιάθεση των ανθρώπων και στην ελευθερία. Ονειρεύεται ακόμα σαν παιδί κι ελπίζει πως κάποτε θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Γράφει όταν οι σκέψεις στριμώχνονται και διεκδικούν χώρο στο κεφάλι της. Έχει πια την πεποίθηση ότι όλοι είμαστε περαστικοί κι έχουμε την ανάγκη να βρούμε άξιους συνταξιδιώτες που θα λέμε μόνο αλήθειες. Αγαπημένες της λέξεις η ουτοπία και η χαρμολύπη. Ίσως γιατί έχει καταλάβει πως αυτό είναι η ζωή.

Related Posts

X