Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησε ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, για τον τρόπο που ο ΕΟΔΥ διαχειρίστηκε τα κρούσματα στο νησί, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα στον Πόρο είναι πολλαπλάσια από αυτά που έχουν ανακοινωθεί. Όπως σημειώνει, ο ΕΟΔΥ όταν καταγράφει ένα κρούσμα, παραλείπει όλα τα πρόσωπα του οικογενειακού κύκλου που εντοπίζονται επίσης θετικά, με αποτέλεσμα οι αριθμοί των κρουσμάτων που ανακοινώνονται να είναι παραπλανητικοί ενώ το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο.

“Γνωρίζω περίπου 50 κρούσματα και η μεθοδολογία του ΕΟΔΥ είναι ότι όταν βρίσκει ένα κρούσμα και αυτός ο άνθρωπος είναι με άλλους 5 στο σπίτι του υπάρχουν και οι άλλοι 4 που είναι θετικοί και δεν μετριούνται στην καταγραφή. Επομένως τα νούμερα που ακούμε -και δεν μιλάω μόνο για τον Πόρο- είναι πολλαπλάσια” κατήγγειλε ο κ. Δημητριάδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι ο Οργανισμός ενημέρωσε πολίτες ότι είναι αρνητικοί στο τεστ με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν κανονικά και λίγες μέρες αργότερα τους ενημέρωσε ότι ήταν θετικοί, όταν είχαν ήδη διασπείρει τον ιό. Μάλιστα όπως ανέφερε οι άνθρωποι αυτοί βγήκαν δημόσια στα κοινωνικά δίκτυα και ζήτησαν συγγνώμη από τους συμπολίτες τους.

Επίσης, ανέφερε ότι ο ΕΟΔΥ ήρθε ξανά στον Πόρο αλλά έχει λέει πολύ περιορισμένα τεστ λόγω μικρού προϋπολογισμού, μόνο 5 ανά κρούσμα. Έγιναν 230 τεστ, από τα 50 κρούσματα τα 25 βρέθηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια και έγιναν τα τεστ λόγω της πολύ μεγάλης ανησυχίας της δικής μας από γιατρούς εδώ ενώ ο ΕΟΔΥ δεν είχε έρθει με την πρόθεση να κάνει τόσα πολλά. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «μας επέπληξε που κάναμε τόσο μεγάλη δειγματοληψία. Αυτή είναι η μεθοδολογία του ΕΟΔΥ, εγώ τώρα την ανακάλυψα “, ενώ σημείωσε ότι με μεγάλη επιμονή του ίδιου και των τοπικών γιατρών έγιναν 230 τεστ ενώ οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ είχαν εντολή για πολύ λιγότερα και “με κάποιο τρόπο μας επέπληξαν” ανέφερε ο Δήμαρχος.

Με πληροφορίες από tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια