Σε πορεία γειτονιάς καλεί η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρα 26 ενάντια στην αστυνομία, τη βία και την καταπίεση.

“Ήρθαμε εδώ για να βρούμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, για να διαμορφώσουμε από κοινού την συλλογική ζωή στην οποία πιστεύουμε”, αναφέρει το κάλεσμα, για να συνεχίσει παρακάτω “Τα γεγονότα που βιώσαμε από το καλοκαίρι μέχρι τώρα και πιο έντονα στις 17 Νοέμβρη και στις 6 Δεκέμβρη είναι η αστυνομική κατοχή αυτής της γειτονιάς, στην οποία βρίσκουμε τόση στήριξη και κατανόηση, μας θυμίζουν τις καταστάσεις, από τις οποίες παλέψαμε να ξεφύγουμε.”

Αναλυτικά το κάλεσμα:

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ
Καταφέραμε να ξεφύγουμε από πολέμους, αυταρχικά καθεστώτα, βασανισμούς, από λιμό, φυλετικές διακρίσεις, διακρίσεις με βάση το φύλο. Ήρθαμε εδώ για να βρούμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, για να διαμορφώσουμε από κοινού την συλλογική ζωή στην οποία πιστεύουμε. Την χτίζουμε από μηδενικές βάσεις χωρίς να έχουμε τίποτα να χάσουμε.

Παράλληλα με αυτή μας την προσπάθεια τα ευρωπαϊκά κράτη μιλάνε για τις αξίες τους. Αλλά ποιες είναι αυτές και πού κρύβονται; Στην αστυνομική βία; Στον ρατσισμό; Στις εκκενώσεις; Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Η απάντησή μας σε αυτές τις πολιτικές είναι ξεκάθαρη: θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για αξιοπρέπεια!

Τα γεγονότα που βιώσαμε από το καλοκαίρι μέχρι τώρα και πιο έντονα στις 17 Νοέμβρη και στις 6 Δεκέμβρη είναι η αστυνομική κατοχή αυτής της γειτονιάς, στην οποία βρίσκουμε τόση στήριξη και κατανόηση, μας θυμίζουν τις καταστάσεις, από τις οποίες παλέψαμε να ξεφύγουμε.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τις καταλήψεις και τις δομές αλληλεγγύης!

Αλληλεγγύη σε όλα τα πολιτικά κινήματα που δέχονται επίθεση και όλους τους ανθρώπους που εξεγείρονται!

Από τα Εξάρχεια σε όλο τον κόσμο: ενάντια σε αστυνομία, βία και καταπίεση!

Πορεία γειτονιάς
Παρασκευή 13/12
5 μ.μ. στην Νοταρά 26

H σελίδα του καλέσματος στο facebook

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια