Η ομάδα Χρώματα και Όνειρα έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα τέχνης και χρώματος σε σχεδόν 100 ΚΑΦΑΟ στο Παλαιό Φάληρο

Έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα αποκτά το Παλαιό Φάληρο τους τελευταίους μήνες καθώς οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν με χρώματα και όμορφες εικόνες που δίνουν μια ευχάριστη νότα στην γκρίζα καθημερινότητα που όλοι αντιμετωπίζουμε λόγω των προκλήσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο λόγος γίνεται για την καλλιτεχνική ομάδα Χρώματα και Όνειρα, που από τον περασμένο Νοέμβριο έχει μετατρέψει τα ΚΑΦΑΟ σε… καμβάδες, δημιουργώντας πάνω τους υπέροχες και πολύχρωμες εικόνες, που έχουν την ικανότητα να αλλάζουν εντελώς τη διάθεση των δημοτών. Μάλιστα, η θετική επίδρασή της στους πολίτες έρχεται με μηδενικό κόστος για τον Δήμο, αφού τα χρώματα και τα υλικά που χρειάζονται αποτελούν δωρεές τοπικών χορηγών.

Πίσω από τη δράση βρίσκεται ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μητρέλλος, ο οποίος σε παλαιότερη συνέντευξή του στην τοπική ιστοσελίδα nou-pou.gr, σημειώνει ότι η ομάδα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 δημιουργώντας ένα απλό έργο με δύο παγώνια σε ένα ΚΑΦΑΟ της πόλης.

Τα έργα φιλοτεχνούνται από διάφορους καλλιτέχνες, οι οποίοι επισκέπτονται την πόλη και τα δημιουργούν επί τόπου πάνω στα ΚΑΦΑΟ, ενώ η ομάδα Χρώματα και Όνειρα αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της προετοιμασίας των ΚΑΦΑΟ καθαρίζοντας τα από κόλλες, αφίσες κλπ. και περνώντας τα με αστάρι αρχικά και με βερνίκι αντιγκράφιτι μετά την ολοκλήρωση του έργου. «Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι οι βανδαλισμοί τους οποίους υφίστανται τα έργα μας κατά καιρούς, όμως εκεί αναλαμβάνει δράση η ομάδα εθελοντών και αμέσως επιτυγχάνεται η πλήρης αποκατάσταση», είχε αναφέρει σχετικά ο Δημήτρης Μητρέλλος στο nou-pou.gr.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν συνεργαστεί με την ομάδα δημιουργώντας έργα πάνω στα ΚΑΦΑΟ είναι οι Χριστίνα Χαλιώρη, Ουρανία Πικραμένου, Σταυρούλα Μάτζιου, Μαρία Λεσσέ, Βίκυ Σαμουηλίδου, Νίκος Παππάς, Γιώργος Βενιός, Άλντο Ταιράι και Θεοφάνης Γουλής.

 

*Από το Κουτί της Πανδώρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια