Ο τρόπος με τον οποίο τα εθνικά συστήματα υγείας στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ανταποκρίθηκαν και ανταποκρίνονται στην πανδημία του COVID-19 (HSRM), αναλύεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και στο πλαίσιο αυτό και τα επιπλέον χρήματα που ξόδεψαν οι κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με την ανάλυση που χρησιμοποιεί τα οικονομικά στοιχεία του 2017 και τον πληθυσμό του 2020 και αφορά 24 χώρες, η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση σχετικά με τις πρόσθετες δαπάνες που έχει καταβάλλει στο δημόσιο σύστημα υγείας, με αφορμή την εμφάνιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής μόλις 15 δολάρια ανά άτομο, την ώρα που η Λιθουανία που έρχεται πρώτη, έχει ξοδέψει 386 δολάρια ανά άτομο.

Οι πρόσθετες δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη με αφορμή την πανδημία και βάσει των στοιχείων του 2017 ανέρχονται μόλις στο 1,1% σε σχέση με τις τυπικές κρατικές δαπάνες, ενώ κι αυτές προέρχονται κυρίως από δωρεές ιδιωτών.

 

 

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια