Αποζημιώσεις θα διεκδικήσουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτησης, όπως δήλωσε η πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Ντίνα Αθανασοπούλου, λόγω της ακύρωσης του προγράμματος της τηλεκατάρτισης μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των «voucher της αρπαχτής».

Μιλώντας στον Real FM η κ. Αθανασοπούλου μίλησε για διασυρμό και «κάρφωσε» την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, μιλώντας για τις επτά αμαρτωλές πλατφόρμες που ανέλαβαν το έργο.

«Η συγκεκριμένη πρόσκληση έδωσε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις παρόχων πλατφορμών να υποκαταστήσουν τους παρόχους κατάρτισης που κατά τον νόμο είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για κάθε τύπο κατάρτισης, είτε συμβατικής είτε τηλεκατάρτισης. Αυτή η πρόσκληση τους βγάζει απ’ έξω, τους δίνει διοικητικό ρόλο και βάζει στη θέση τους εταιρείες με πλατφόρμες που έφτιαξαν πολύ πρόχειρο περιεχόμενο προκειμένου να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του υπουργείου, οι οποίες υποτίθεται ότι αξιολογήθηκαν και πιστοποιήθηκαν από ειδική επιτροπή».

«Με παράταιρο τρόπο κλήθηκαν αντί για των παρόχων κατάρτισης άλλες εταιρείες που παρέχουν πλατφόρμες, λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου από απόσταση. Το υπουργείο έχει την πλήρη ευθύνη ότι πιστοποίησε αυτό το περιεχόμενο και αυτές τις πλατφόρμες που διαχειρίζονται το περιεχόμενο».

«Τα ΚΕΚ δεν είχαν καμία απολύτως εμπλοκή», δήλωσε και πρόσθεσε: «Όποιος θέλει να μάθει τι αρμοδιότητες είχαν τα ΚΕΚ σε αυτήν την πρόσκληση, αρκεί να διαβάσει την 24η και 25η σελίδα. Αυτοί που έχουν κυριότητα στις πλατφόρμες, μας υποχρέωσαν να συμβληθούμε με αυτούς για να πληρωθούμε και να τους πληρώσουμε»

«Στο σκάνδαλο αυτό, αν υπάρχει, δεν εμπλέκονται τα ΚΕΚ, απλώς χρησιμοποιούνται», είπε και σημείωσε: «Τα ΚΕΚ μπήκαν στο στόχαστρο». Όπως είπε, θα είχαμε ευθύνη μόνο αν είχαμε επιλέξει εμείς ή παράγαμε εμείς το περιεχόμενο. «Σε αυτήν την περίπτωση ούτε το παράγαμε, ούτε το επιλέξαμε. Υποχρεωθήκαμε να το χρησιμοποιήσουμε», σημείωσε και κατέληξε:  «Αυτή η πρόσκληση δεν μας έδωσε καμία δικαιοδοσία. Δεν είχαμε καμία εμπλοκή».

TVXS

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια