Μία απίστευτα συντηρητική και σεξιστική συμβουλή έδωσε στη Χριστίνα Φλαμπούρη, την πρώτη Ελληνίδα που πάτησε τις επτά ψηλότερες κορυφές του κόσμου – μαζί και το Έβερεστ – ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά την σημερινή συνάντησή τους.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, ουσιαστικά…σύστησε στην 31χρονη γυναίκα να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια! Η ίδια η ορειβάτισσα εξομολογήθηκε μετά την συνάντησή της στο προεδρικό μέγαρο ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος της μίλησε όπως στις κόρες του, με στοργικότητα, λέγοντάς της ότι «πως ο προορισμός της κάθε γυναίκας είναι να κάνει οικογένεια». «Μου θύμισε τα λόγια του μπαμπά», είπε η Χριστίνα Φλαμπούρη. Σχολίασε μάλιστα την εν λόγω συμβουλή κάνοντας λόγο για στερεότυπα:

«Υπάρχει στο πλάνο μου η δημιουργία οικογένειας αλλά κάποια πράγματα πρέπει να έρθουν και μόνα τους. Άλλωστε ένας από τους λόγους που έκανα όλη αυτή την προσπάθεια είναι για να δώσω το μήνυμα πως δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε στα στερεότυπα που υπάρχουν. Πρέπει να εκπληρώνουμε τα θέλω μας και όχι τα πρέπει. Όταν είναι να έρθει κάτι θα έρθει».

Εν έτει 2020, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συστήνει ουσιαστικά σε μια επιτυχημένη ορειβάτισσα να γυρίσει στην κουζίνα της… Ντροπή.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια