Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, λίγο μετά τις 2 το βράδυ, ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κατά την απολογία του, παρουσίασε ως μάρτυρες έναν ιδιοκτήτη τηλεοπτικού καναλιού και μία πρώην υπουργό, που ισχυρίστηκαν ότι αποτελούν το άλλοθί του για τις δύο περιπτώσεις βιασμού για τις οποίες κατηγορείται.
Τελικά θα μεταφερθεί στις φυλακές της Τρίπολης.
Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, αφού υποστήριξε πως «ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία» ανακοίνωσε πως θα προσφύγει κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. «Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος» πρόσθεσε ο γνωστός ποινικολόγος, επιμένοντας στην υπερασπιστική του γραμμή.
Μάλιστα, προανήγγειλε ότι θα στραφεί νομικά κατά δικηγόρων, ηθοποιών, μόδιστρων και παρουσιαστών: «Ο κ. Λιγνάδης μου έχει δώσει την εντολή, να στραφώ εναντίον όλων όσων κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητός του (δικηγόρων, ηθοποιών, μόδιστρων, παρουσιαστών) αλλά και ειδικά εις βάρος ενός δικηγόρου, ο οποίος εχθές στο προσωπικό του προφίλ στο facebook προσκαλούσε οποιονδήποτε θέλει να καταγγείλει τον κ. Λιγνάδη, να απευθυνθεί σε αυτόν, αναφέροντας μάλιστα ότι αναλαμβάνει και όλα τα έξοδα όλων των διαδικασιών, ευτελίζοντας εντελώς το λειτούργημα του δικηγόρου».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια