Προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο διευθυντής των Νέων Γιώργος Παπαχρήστος, μιλώντας στο Mega για το θέμα των δεκάδων καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας.

O Γιώργος Παπαχρήστος υποστήριξε χωρίς ντροπή ότι τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης έχουν δύο επιλογές:

«Ή κάθεσαι, υπομένεις και γίνεσαι καλύτερος ώστε να μην ξανασυμβεί αυτό, ή σηκώνεσαι και φεύγεις και κάνεις ένα άλλο επάγγελμα», είπε με διδασκαλικό ύφος ο Παπαχρήστος, ουσιαστικά επιρρίπτοντας την ευθύνη στα θύματα επειδή «προφανώς» δεν είναι καλά στη δουλειά τους και η σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, είναι για τον ίδιο τιμωρία ή… αντιστάθμισμα για να μείνει στη δουλειά.

Όταν μάλιστα αντέδρασαν έντονα η δημοσιογράφος Ανθή Βούλγαρη και η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, λέγοντάς του ότι «δεν είναι έτσι τα πράγματα», ο Γιώργος Παπαχρήστος εμφανίστηκε ανένδοτος, λέγοντας «έτσι ακριβώς είναι».

Το βίντεο είναι χαρακτηριστικό του ύφους που ειπώθηκαν όλα τα παραπάνω:

*Από το Κουτί της Πανδώρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια