Στην επίσκεψή του στο φημισμένο φεστιβάλ κωμικών βιβλίων στο Ανγκουλέμ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φωτογραφήθηκε κρατώντας μία μπλούζα η οποία είχε ξεκάθαρα μηνύματα κατά της αστυνομικής βίας, απεικονίζοντας έναν γάτο με τσιρότο στο μάτι του και από κάτω το “LBD 2020” που παραπέμπει στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τη γαλλική αστυνομία στις διαδηλώσεις κατά των κίτρινων γιλέκων.

Η εν λόγω φωτογραφία προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της αντιπολίτευσης, με τον Ζαν Λυκ Μελανσόν να αναφέρει ότι ο Μακρόν προσπάθησε να υποβαθμίσει τα περιστατικά αστυνομικής βίας. Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας τόνισε ότι το περιστατικό ήταν «σκανδαλώδες».

Η γαλλική αστυνομία κατηγορείται για χρήση βίας στις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων», καθώς πάνω από 20 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί σοβαρά ή χάσει το μάτι τους διαδηλώνοντας κατά των μέτρων λιτότητας του Μακρόν.

Όσο για τον Γάλλο πρόεδρο; Επιχειρώντας να «σβήσει» τη φωτιά που ο ίδιος «άναψε», ανέφερε ότι η φωτογραφία δείχνει τον τρόπο με τον οποίον η χώρα δείχνει τις ελεύθερες ιδέες της και το δικαίωμα έκφρασης της αντίθεσης άποψης. Ο Μακρόν σημείωσε ότι διαφωνεί μεν με το μήνυμα και τις ιδέες του δημιουργού του t shirt, αλλά τόνισε πως… μπορεί να το κρατάει.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X