Την ακραία βία της αστυνομίας υπερασπίστηκε γι’ άλλη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης, χλευάζοντας μάλιστα την οικογένεια που μένει δίπλα στα κατειλημμένα κτίρια στο Κουκάκι και μέλη της ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Σε πρωινή εκπομπή του ANT1, ο υπουργός Ανάπτυξης και τηλεπωλητής διακωμώδησε μάλιστα στην βια που χρησιμοποίησε η αστυνομία κατά την επιχείρηση στο Κουκάκι, λέγοντας πως δε νομίζει «πως κάποιος φαντάζεται πως μπορεί να μπει η αστυνομία σε έναν τέτοιο χώρο κρατώντας κουραμπιέδες και μελομακάρονα», ενώ χαρακτήρισε την ελληνική αστυνομία  ως «μακράν την πιο ήπια και απαλή Αστυνομία της Δύσης«, επειδή σε άλλες χώρες, όπως είπε προκλητικά, χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες και πολυβόλα και οι διαδηλωτές βγαίνουν χωρίς μάτια ή σκοτώνονται κιόλας.

«Όποιος από εμάς έχει ταξιδέψει έστω και ελάχιστα στις χώρες της Δύσεως όταν γυρνάει στην Ελλάδα και ακούει τις κατηγορίες περί αστυνομικής βίας τον πιάνουν γέλια» είπε χαρακτηριστικά.

Δε δίστασε ακόμη να χλευάσει την οικογένεια του διπλανού κτιρίου, διαβάζοντας ένα tweet που έλεγε τα εξής, στον αέρα της εκπομπής: «Αυτό που στην Ελλάδα μένουν τα παιδιά κολλητά σε κατάληψη δίπλα από το σπίτι τους και βγαίνει η μάνα στα κανάλια να καθαρίσει για πάρτη τους είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Τουλάχιστον έλεγε η μανούλα τους αν είχαν πάρει τη ζακετούλα τους και ήταν στα ζεστά;».

Μάλιστα, τους βάφτισε «καταληψίες» επειδή αρνήθηκαν να δώσουν το ελεύθερο στην ΕΛΑΣ να εισέλθει στο σπίτι τους χωρίς να υπάρχει ένταλμα για Εισαγγελική παρέμβαση ενώ επιδόθηκε και σε ευθεία αμφισβήτηση του συνταγματικού κατοχυρωμένου δημοκρατικού δικαίωμα του οικογενειακού ασύλου λέγοντας: «Γιατί κυρία μου είπες όχι στην αστυνομία να πάει να εκκενώσει την κατάληψη, άρα προφανώς από την αφήγηση της οικογένειας αποδεικνύεται ότι η οικογένεια υποστήριζε την κατάληψη. Γιατί κάθε νομοταγής άνθρωπος θα έλεγε ναι, δεν θα έλεγε όχι».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια