Σε μια πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης προχώρησαν ανήλικα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας της Αθήνας. Δημιούργησαν υφασμάτινες μάσκες στο πλαίσιο προστασίας από τον κορονοϊό, όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για όσους και όσες το έχουν ανάγκη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η οργάνωση «Κοινωνικό ΕΚΑΒ», τα παιδιά που διαμένουν στις δομές της οργάνωσης, θέλησαν να συμβάλουν με το δικό τους τρόπο στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Διαπιστώνοντας την έλλειψη μασκών προστασίας, αποφάσισαν να ράψουν οι ίδιοι μάσκες. Η οργάνωση εξασφάλισε στα παιδιά ραπτομηχανές, όλα τα απαραίτητα υλικά και έτσι ξεκίνησε μια καθημερινή δραστηριότητα!

Τα παιδιά, ράβουν αλλά και ζωγραφίζουν τις μάσκες, εκφράζοντας το χιούμορ τους καθώς και την ευαισθησία τους. Έτσι, θέλησαν να υπενθυμίσουν πως όταν απαλλαχτούμε από τον κορονοϊό, θα συνεχίσουν να πεθαίνουν στον κόσμο κάθε χρόνο 140.000 παιδιά από ιλαρά, 405.000 ζωές να χάνονται ετησίως εξαιτίας της μαλάρια και η φυματίωση να σκοτώνει με αμείλικτη τακτικότητα 2 εκατομμύρια άτομα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει αντιβίωση και εμβόλιο.

Τα παιδιά των δομών φιλοξενίας του Κοινωνικού ΕΚΑΒ δημιούργησαν αυτές τις μάσκες προστασίας, που ενώ καλύπτουν το στόμα, δίνουν φωνή σε όποιον τις φοράει:

Πηγή: alterthess

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια