Αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν χτες οι 15 διαδηλωτές, που έμειναν καθισμένοι μπροστά στη Βουλή ώστε να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. Λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα περίπου 40 αστυνομικοί των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και τους προσήγαγαν για εξακρίβωση στοιχείων. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ιστοσελίδα thepressproject.gr στις 3.30 τα ξημέρωμα, έγινε γνωστό ότι όλοι οι διαδηλωτές είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Αυτό δεν αλλάζει βέβαια, ότι πρόκειται για ένα ακόμη ακραίο δείγμα αυταρχισμού από την κυβέρνηση, η οποία μετά από 50 μέρες της κοινωνίας σε καραντίνα φαίνεται ότι δεν μπορεί να ανεχτεί την παραμικρή αντίδραση στις ενέργειές της. Η προσαγωγή των διαδηλωτών πέρα απ’ το γεγονός ότι προστίθεται σε μια μακρά λίστα με περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, είναι προκλητική για τον λόγο ότι δεν έχει επιτραπεί να διεξαχθεί καθόλου δημόσιος διάλογος γύρω από το νομοσχέδιο. Το αποτέλεσμα είναι μεγάλο μέρος της κοινωνίας να αγνοεί τις επιπτώσεις για το περιβάλλον από τις διατάξεις.

Σε ό,τι αφορά τους διαδηλωτές που συνελήφθησαν, η παρουσία τους στο Σύνταγμα μέχρι το ξημέρωμα, είναι συνέπεια μίας πολύ ελπιδοφόρας διαδικασίας μετά από καιρό. Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε προγραμματιστεί το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε από κομμάτια του κινήματος μεικτή συνέλευση στην πλατεία. Εκεί αποφασίστηκε να παραμείνει κόσμος μέχρι το πρωί, προκειμένου να υπογραμμίσει τη σημασία του ζητήματος.

«Μένουμε άγρυπνοι, κρατάμε αποστάσεις. Καλούμε πολίτες με αίσθημα αποφασιστικότητας να έρθουν εδώ και να ενωθούν μαζί μας και να μοιραστούν τη δράση μας ώστε να δυναμώσουμε το αδιαπραγμάτευτο αίτημα μας» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση της η σελίδα «Ελεύθερα Βουνά Χωρίς Αιολικά».

Ωστόσο, μετά τις δύο τα ξημερώματα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αποτελούμενες από μια κλούβα με άνδρες των ΜΑΤ και αρκετούς αστυνομικούς της ομάδας της ΔΙΑΣ με μηχανάκια περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν το τμήμα «για μια απλή εξακρίβωση στοιχείων».

Gepostet von Andreas Pappas am Montag, 4. Mai 2020

 

 

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια