Αποκλείει τη διάθεση δωρεάν μασκών στα σχολεία η κυβέρνηση καθώς θεωρεί ότι είναι προσωπική υπόθεση, την ίδια ώρα βέβαια που η χρήση της είναι υποχρεωτική για την συμμετοχή καθηγητών και μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Επαφίεται στον καθένα να φροντίσει για την προμήθεια της μάσκας» η απάντηση της υπουργού Νίκης Κεραμέως σε ερώτηση γονέα εάν τις μάσκες των μαθητών θα τις προμηθεύουν , οι Δήμοι, τα Σχολεία ή το υπουργείο Παιδείας, αποκλείοντας την προμήθεια μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από το υπουργείο.

Ανάλογη δήλωση έκανε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα. Ερωτηθείσα αν η πολιτεία σκοπεύει να χορηγήσει δωρεάν μάσκες, σημείωσε πως πρόκειται για ένα «προσωπικό εργαλείο», παρά την υποχρεωτικότητά της στα σχολεία.

«Μπορεί να είναι υφασμάτινες και να πλένονται. Κάτι προσωπικό, δεν τίθεται θέμα» είπε, αποκλείοντας κι αυτή την περίπτωση να δοθούν δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως ζητούν γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα. Όσον αφορά τα τεστ σε περίπτωση κρούσματος, απέφυγε να απαντήσει ποιος θα έχει την ευθύνη, λέγοντας όμως ότι στο προηγούμενο άνοιγμα των σχολείων «οποτεδήποτε ήταν ανάγκη να γίνει τεστ με την παραμικρή υποψία, το τεστ έγινε από τον ΕΟΔΥ».

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια