Το επόμενο βήμα κάνει η συλλογικότητα Las Tesis στη Χιλή και προσπαθεί να δημιουργήσει το πρώτο φεμινιστικό κόμμα στη χώρα, το PAF – Φεμινιστικό Εναλλακτικό Κόμμα.
«Η αφύπνιση που σημειώθηκε στη Χιλή και η δύναμη των Las Thesis έδειξαν ότι οι γυναίκες μπορούν και είναι καιρός να επηρεάσουν την οικοδόμηση μιας καλύτερης, πιο δίκαιης και πιο ισότιμης χώρας», δήλωσε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα «24 horas», η 65χρονη Ρόζα Μορένο, πολιτικός επιστήμονας και έως πρόσφατα πρόεδρος της Greenpeace στη Χιλή, η οποία αναλαμβάνει επικεφαλής του PAF.
Η αίτηση εγγραφή του κόμματος κατατέθηκε σε υπηρεσία του Σαντιάγκο και τώρα θα χρειαστεί να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές ώστε να ανακηρυχθεί και επίσημα σε κόμμα. Πρώτος στόχος του PAF είναι να καταφέρει να οργανωθεί, ώστε να συμμετέχει στις διαδικασίες αλλαγής του Συντάγματος της χώρας.

Πηγή: Εποχή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια