Καταλογίστηκε λοιπόν πρόστιμο, συνολικά 30 χιλιάδων ευρώ, στο (τότε) Epsilon για τοποθέτηση προϊόντος σε δήθεν ενημερωτική εκπομπή και δυσφήμιση ανταγωνιστικών προϊόντων (15 χιλιάρικα για κάθε παράβαση).

Το ΕΣΡ στην απόφασή του καταγράφει τα γεγονότα στην εκπομπή της Ελλης Παπαγγελή που «υποτίθεται ότι ήταν ενημερωτική» αλλά στην πραγματικότητα διαφήμιζε το κολλαγόνο του Γ. Τσουκαλαδάκη. Ωραία πράγματα. Ιδού:

Την 15η.4.2015 μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό «α. Epsilon» εκπομπή, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε συνομιλία μεταξύ της παρουσιάστριας Ελλης Παπαγγελή και του εκπροσώπου εταιρείας εμπορίας του συμπληρώματος διατροφής Collagen ProActive Γ. Τσουκαλαδάκη.
Η εκπομπή, παρόλο που είχε διαρθρωθεί και υποτίθεται ότι ήταν ενημερωτική, στην πραγματικότητα στόχευε αποκλειστικά στην παρουσίαση του συγκεκριμένου προϊόντος. Η εικόνα του επίμαχου προϊόντος μεταδιδόταν συχνότατα στην οθόνη, ενώ προβλήθηκε διαφημιστικό βίντεο όπου «εκθειάστηκε» η θετική επίδραση που υποτίθεται ότι έχει η κατανάλωση του συγκεκριμένου σκευάσματος πόσιμου κολλαγόνου στην υγεία και την ομορφιά του ατόμου.
Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής δείγματα του επίμαχου προϊόντος ήταν τοποθετημένα πάνω στο τραπέζι ανάμεσα από τους συνομιλητές, στον ίδιο χώρο ήταν αναρτημένη αφίσα της παρουσιάστριας της εκπομπής που διαφήμιζε το εν λόγω προϊόν και παράλληλα μεταδιδόταν κατά διαστήματα στην οθόνη το τηλέφωνο επικοινωνίας του κοινού με την εταιρεία εμπορίας του επίμαχου προϊόντος.
Ομοίως, σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής οι συνομιλητές εκθείαζαν με κάθε τρόπο τις ιδιότητες και τα οφέλη από τη χρήση του εν λόγω προϊόντος εστιάζοντας στη θετική επίδρασή του σε σωρεία προβλημάτων υγείας, καθώς και στην υγεία της επιδερμίδας.
Σε ορισμένο σημείο της εκπομπής η παρουσιάστρια Ε. Παπαγγελή έκανε ειδική αναφορά σε αντίστοιχα πόσιμα σκευάσματα που περιέχουν κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ προερχόμενο από ψάρια και υστερούν, κατά την άποψή της, σε αποτελεσματικότητα σε σχέση με το επίμαχο προϊόν.
Ο προσκεκλημένος της εκπομπής Γ. Τσουκαλαδάκης με την ευκαιρία αυτή διευκρίνισε ότι η εταιρεία του εμπορεύεται επίσης κολλαγόνο από ψάρι, αλλά όπως προσέθεσε είναι «το καλύτερο κολλαγόνο από ψάρι, το οποίο ….. δεν είναι ούτε από εργοστάσια γιαπωνέζικα».

Πηγή: etetradio

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X