Μια «περίεργη» πρόταση έβαλε στο τραπέζι ο Χαράλαμπος Γώγος προτείνοντας να εξεταστεί το ενδεχόμενο να περιοριστεί, εάν χρειαστεί, η μετακίνηση των πολιτών επιλέγοντας ποιος θα κυκλοφορεί τη μια ημέρα και ποιος την άλλη ανάλογα με τον αριθμό της αστυνομικής ταυτότητάς τους.

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, μιλώντας στο Mega επεσήμανε ότι η αύξηση της κινητικότητας είναι μεγάλο πρόβλημα αφού αυξάνει τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού και έφερε σαν παράδειγμα την κοσμοσυρροή στην Ερμού υποστηρίζοντας ότι πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο.

Όπως είπε μπορούν να εξεταστούν πιο έξυπνες λύσεις σε σχέση με ποιοι θα βγαίνουν τη μια ημέρα και ποιοι την άλλη, σημειώνοντας ότι είναι δική του ιδέα προκειμένου να περιοριστεί η κυκλοφορία στους δρόμους εάν μια περιοχή μπει στην επικίνδυνη ζώνη λόγω έκρηξης των κρουσμάτων.

Το άνοιγμα των σχολείων, αν και η απόφαση θεωρείται ειλημμένη για την 1η Φεβρουαρίου, είναι κάτι που θα εξεταστεί κατά τη σύσκεψη των επιδημιολόγων αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γώγο.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια την 1η Φεβρουαρίου και να επιστρέψει η λειτουργία των καταστημάτων με click away, είπε ότι αποφάσεις θα ληφθούν εκτός απροόπτου σήμερα μετά και την εξέταση των νεότερων επιδημιολογικών στοιχείων.

Όπως επεσήμανε το μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, αρκετές περιοχές της χώρας είναι στο πορτοκαλί και πάνε στο κόκκινο. Το πρόβλημα εστιάζεται περισσότερο στην Αττική και ειδικά στο δήμο Αθηναίων. Οι όποιες αποφάσεις, είπε, θα ληφθούν σε συνάρτηση με τα κρούσματα κορονοϊού αλλά και με την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία ενώ ξεκαθάρισε ότι τώρα αρχίζει να φαίνεται ποια ήταν η επίδραση του ανοίγματος του λιανεμπορίου στην αύξηση των κρουσμάτων.

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια