Τις τελευταίες μέρες ο Έβρος δεν έχει μετατραπεί μόνο σε Ντίσνεϊλαντ φασιστών από διάφορες γωνιές της Ευρώπης, αλλά και σε πεδίο όπου επιχειρούν να αναβαπτιστούν εγχώρια ναζίδια στα νάματα της “προστασίας της πατρίδας”. Δεν προκαλεί λοιπόν εντύπωση που ο υπόδικος πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής και τώρα “ανεξάρτητος” Γιάννης Λαγός βρήκε μια ζεστή αγκαλιά ανάμεσα στα ακροδεξιά τάγματα εφόδου κατοίκων που έχουν σχηματιστεί στα χωριά των συνόρων, οπλισμένα με καραμπίνες, χωρίς έλεγχο, αλλά υπό την προστατευτική σκέπη των αρχών.

Κάτι που γίνεται φανερό από τις φωτογραφίες που αναρτά στην ιστοσελίδα του “κινήματός” του ο Λαγός, όπου, εκτός από τα φασιστοειδή με τις στολές παραλλαγής, διακρίνονται και αστυνομικοί στη χαρούμενη αυτή παρέα κυνηγιού κεφαλών όσων δυστυχισμένων καταφέρνουν να περάσουν τα σύνορα. Προφανώς ούτε εκείνοι έχουν κάποιο πρόβλημα με την παρουσία του πρώην πρωτοπαλίκαρου του Μιχαλολιάκου κι από τους πρωταγωνιστές στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Να ποιος είναι ο εσμός που τα κανάλια κι ο αστικός τύπος αποθεώνουν νυχθημερόν, να ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους φωτογραφιζόταν και νομιμοποιούσε με τον πιο επίσημο τρόπο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το φίδι ξανασηκώνει κεφάλι για να δαγκώσει ξανά, όχι μόνο πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά οποιονδήποτε αρνείται να μπει στο κλίμα “εθνικής ομοψυχίας” ενάντια στους πιο αδύναμους και κολασμένους αυτής της γης.

*Από την Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια