Χτες, κατά την περίφημη, «Black Friday», διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στο «Public» στο Σύνταγμα δούλευαν σαν τα ποντίκια, χωρίς μέτρα προστασίας, ο ένας δίπλα στον άλλο, με κατεβασμένα τα ρολά και χωρίς έξοδο κινδύνου

Παρέμβαση για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων του «Public» στο Σύνταγμα πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στη διάρκεια περιοδειών που πραγματοποίησαν μέλη του ΔΣ στα εμπορικά καταστήματα στην οδό Ερμού.

Οι παρεμβάσεις του Συλλόγου γίνονται, καθώς -όπως καταγγέλλει- λόγω των μέτρων για την πανδημία πολλά εμπορικά καταστήματα δουλεύουν για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του ηλεκτρονικού εμπορίου e-shop, με κατεβασμένα ωστόσο τα ρολά και τους εργαζόμενους να απασχολούνται μέσα σε αυτά, με ό,τι αυτό ωστόσο συνεπάγεται για τις συνθήκες της ασφάλειας και της υγείας τους.

Σε αυτό το πλαίσιο και ενώ χτες είχαμε την εμπορική μέρα «Black Friday», ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στη διάρκεια της περιοδείας του διαπίστωσε, όπως καταγγέλλει, ότι οι εργαζόμενοι στο «Public» στο Σύνταγμα δούλευαν σαν τα ποντίκια, χωρίς μέτρα προστασίας, ο ένας δίπλα στον άλλο, με κατεβασμένα τα ρολά, χωρίς έξοδο κινδύνου.

Άμεσα τα μέλη του ΣΕΑ προχώρησαν σε παρέμβαση στην εργοδοσία και στο Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) στην οδό Αγησιλάου, καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας, με τους επιθεωρητές να φτάνουν στο σημείο για έλεγχο. Μετά την παρέμβαση του Συλλόγου και των ελέγχων που έγιναν, η εργοδοσία του καταστήματος υποχρεώθηκε να ανοίξει τις εξόδους κινδύνου για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ο Σύλλογος καλεί σε οργάνωση και συσπείρωση στο Σωματείο, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

*Από τον Ημεροδρόμο

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια