Μία ακόμη μισάνθρωπη τοποθέτηση για τους πρόσφυγες στη Μόρια κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Η συγκεκριμένη, αφορά πυροσβέστη, ο οποίος απειλεί με θάνατο συνανθρώπους μας, όπως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ενώ αποκαλεί τους μουσουλμάνους ζώα.

Τον σχολιασμό του ανέδειξε με σχετική ανάρτηση ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Γιάννης Μοίρας και αφορά τον Γιάννη Σιμογλάκη που κατά δήλωσή του στο προφίλ του στο Facebook είναι υπηρετών ως 5ετούς στο Πυροσβεστικό Σώμα.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΖΩΑ; ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΧ….

Gepostet von Γιάννης Μοίρας am Sonntag, 13. September 2020

 

Ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης

 

«Συνηθίζεται και επιτρέπετε κ. Michalis Chrisochoidis, υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, σε 5ετούς θητείας υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, όπως ο κατά δήλωσή του στο προφίλ του στο Facebook υπηρετών ως 5ετούς στο Πυροσβεστικό Σώμα Γιάννης Σιμογλάκης, από την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, ο σύνδεσμος για το προφίλ του οποίου στο Facebook είναι ο https://www.facebook.com/giannis.simoglakis, να…

– απειλούν δημοσίως στα social media ότι δεν θα άφηναν κανέναν πρόσφυγα και μετανάστη ζωντανό αν ήταν στο χέρι τους και θα τους έκαιγαν στην πυρκαγιά της Μόριας, όπως έκανε στην ανάρτησή μου https://www.facebook.com/ioannis.moiras/posts/10224743403997284?notif_id=1599805935275995&notif_t=feedback_reaction_generic για τη Μόρια σε φωτογραφία που επισυνάπτω; Η απειλή αυτή συνιστά ποινικό αδίκημα.

– αποκαλούν ζώα τους πιστούς ενός θρησκεύματος, στον τοίχο του προφίλ τους, όπως στη φωτογραφία που επισυνάπτω; Οι χαρακτηρισμοί αυτοί συνιστούν ποινικό αδίκημα.

– αναπαράγουν κάθε βίντεο και κάθε φήμη, όπως φαίνεται στον τοίχο του προφίλ του, τα οποία εμφανίζουν τον κορωνοιό ως μύθο, ως πλάνη και ως υπόθεση εξαπάτησης του κόσμου, καλώντας επίσης τον κόσμο να μην πιστεύει τίποτα και να αντιστέκεται; Πράγμα το οποίο συνιστά ποινικό αδίκημα;

– διακινούν ακόμη και απίστευτες ψευδείς ειδήσεις όπως ότι τάχα με ΦΕΚ η πολιτεία θα μπορεί να μας αφαιρεί τα παιδιά μας, όπως φαίνεται σε ανάρτηση στο προφίλ του, πράγμα το οποίο συνιστά ποινικό αδίκημα;

Προτίθεστε κ. υπουργέ να δώσετε διαταγή να ερευνηθεί η περίπτωση του εν λόγω και να ληφθούν, αν κριθεί από την έρευνα αναγκαίο, τα απαραίτητα και αναγκαία πειθαρχικά μέτρα εναντίον του;»

Διαβάστε επίσης:

Κάτοικος Λέσβου κρατώντας πολυβόλο δηλώνει πως ανυπομονεί «να κάνει βολή με φυσικούς κινούμενους στόχους!» (Photos)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια