Ρεπορτάζ από τον Αγώνα της Κρήτης

Κάποιοι νέοι αυτό το Σάββατο βγήκαν στα μπαράκια, αυτά που κλείνουν στις 12 λόγω των περιοριστικών μέτρων. Αλλά πολλοί άλλοι νέοι των Χανίων αν και σήμερα είναι Σάββατο δε βγήκαν στα μπαράκια. Συγκεντρώθηκαν αρχικά στο κατάμεστο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας και συμμετείχαν σε μία μαζικότατη λαϊκή συνέλευση. Συζήτησαν για την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera, εξέφρασαν την οργή τους και την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν.

Και ξεκίνησαν από σήμερα. Η Πλατεία Δημοτικής Αγοράς είχε πολύ καιρό να ζήσει τέτοιες μέρες. Σήμερα ήταν κατάμεστη από κόσμο όπως και οι δρόμοι.

Η πορεία που ξεκίνησε περίπου στις 21.30 πλημμύρισε τους δρόμους με συνθήματα υπέρ της κατάληψης αλλά και ενάντια στην κυβέρνηση, στις πολιτικές φτώχειας και αυταρχισμού.

Από τη συνέλευση στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας

Το σύνθημα που κυριάρχησε όμως ήταν το εξής:

“10, 100, χιλιάδες καταλήψεις, ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης”

Όλα αυτά συνέβησαν μετά την απόφαση για εκκένωση της κατάληψης η οποία συνοδεύτηκε από αλαζονικές δηλώσεις πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας. Όπως αυτή του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη που είπε ότι:

“Η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο. Η κατάληψη εκκενώθηκε. Η επένδυση προχωρά”.

Αδιαφορώντας για το ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Χανιωτών – ίσως και η πλειοψηφία – εναντιώνεται στη μετατροπή του “μπαλκονιού των Χανίων” σε ξενοδοχείο για τους λίγους πλούσιους, η κυβέρνηση έβγαλε πολλούς, εκατοντάδες στο δρόμο.

Όπως ενημερωθήκαμε, αυτή είναι μόνο η αρχή αφού πορείες θα πραγματοποιούνται πλέον καθημερινά. Μέχρι, όπως μας είπε ένας διαδηλωτής, να ματαιωθεί η “επένδυση”.

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια